Весняна мода: маленьке біле пальто і нові гумові чоботи

Основні тенденції в одязі на весну не змусять оновлювати гардероб радикально. Та серед розмаїття нових пропозицій "Українська правда. Життя" пропонує звернути увагу на окремі актуальні речі, за допомогою яких легко освіжити весняну шафу.

Тим паче, ця модна весна ввібрала в себе одразу жіночно-стримані силуети кризових 30-х, вигадливо-економних повоєнних 50-х років, і тут же шалену кольорову графіку 60-х років та життєрадісно-квітчасті мотиви 70-х.

Коротке біле пальто на прохолодну весну стане справжнім хітом. Як більш практичний та економний варіант пропонують маленьке чорне пальто. Але пальто світлого кольору серед безперечних фаворитів: якщо не чисто біле, то кремове, молочне, охристо-сіре чи навіть верблюже.

Підійде як двобортне пальто-тренч в стилі Burberry, так і коротенькі прямі пальтечка для маленьких витончених дівчат типу Одрі Хепберн або короткі пальто-халатики форми трапеції у футуристично-графічному стилі 60-х років.

Світле пальто ніжно-рожевого кольору – один із вдалих варіантів на весну

До білого пальто підберіть і відповідні аксесуари: світлу шкіряну сумочку та кольорову шовкову хустку, яку знатні модниці пов’язують навколо обличчя вже не перший сезон. Мерзлячкам можна рекомендувати неширокий шарф-трубу, зшитий у кільце – його намотують на шию петлями в кілька обертів.

Не варто ховати до шафи хутро. На початку весни можна вигуляти рябий хутряний жилет з різнокаліберних хутряних шматочків чи розшитого довговорсового хутра. Така жилетка є економ-варіантом серед хутряних аналогів та й виглядатиме не надто гламурное. А саме тяжіння до простоти і економності продивляється в нинішніх тенденціях.

Чоловічий костюм, а точніше, його жіночний аналог знову на піку моди. Строгий вузький витягнутий силует модного костюму з глибоким коміром та застібкою всього на один ґудзик по талії вимагає ретельного підбору контрастної або тон-в-тон сорочки з високим коміром, защебнутої на всі ґудзики.

Декотрі дами дозволять собі блискучий парчевий костюм яскравого кольору: фіолетовий, малиновий або смарагдовий.

Візерунки, смужки та крапочки чудово поєднуються в одному ансамблі

Ще одна суто весняно-літня забаганка: квітчасті тканини та дрібні візерунки. Елементи одягу з різними малюнками сміливо поєднуйте між собою – помилитись неможливо. Клумби та галявини на тканині створюють весняний настрій, а штани-кльош, довгі сорочки і широкі сукні нагадують про безтурботні 70-ті.

Костюми з печворком або його імітацією з’явились як репліка на строкаті поєднання тканин в строї. Тут також можна зустріти, на перший погляд, абсолютно непоєднувані забарвлення в одній одежі. Якщо не наважитесь вдягнути цілий стрій, то невеличку строкату сумочку, схожу на зшиту власноруч, зможете без вагань носити вже з тим, що маєте в гардеробі.

Але головний вид одягу на очікувану після лютих зимових морозів весну – все ж таки сукні. Одразу декілька варіантів модних суконь пропонують нам до весни дизайнери.

"Баби на чайник" – так широкі сарафани встигли охрестити модні критики

"Шкільна" сукня-дзвіночок з призбираним рукавом три чверті мусить бути в кожній шафі. Платтячко може не мати комірця, але обов’язково зі стриманим вирізом під горло. Коротенька чорна або темно-коричнева вовняна сукенка справді нагадує наряд школярки, а довга шовкова і в квіточки подібна до російських сарафанів. Недарма такі сукні вже охрестили "бабами на чайник".

Маленька біла сукня – не менш популярна за чорну попередницю. Помилково вважається, що білий колір пасує далеко не всім. Втім, важливо правильно підібрати фасон і прикраси – і ви "на коні". На білому тлі масивні оздоби виглядають виграшно, тож варіант придбання до нового сезону короткого білого платтячка з цупкої вовняної тканини для тих, хто полюбляє блискучі прикраси, як сорока, але й не боїться показатися білою вороною.

Інший варіант – білий костюм з коротким жакетом без коміра з оздобленням камінням чи перлами та вузькими незадовгими брюками.

Лаконічна маленька біла сукня не менш популярна за маленьке чорне плаття

Якщо вагаєтесь, яку сукню чи костюм обрати: білу чи чорну, спробуйте двоколірні варіанти: чорно-білий комплект, починаючи від класичного поєднання білий верх – чорний низ до тканин у графічні принти. Але найбільш популярні оздоби на контрастному тлі: канти, стрічки, комір з манжетами, тонкий ремінь, бантик, текстильна квітка чи інша прикраса.

Модні брюки цього сезону залишаються на талії, але значно розширюються донизу, нагадуючи чи то матроські кльоші чи спідницю-штани, якщо зшиті з легкої тканини.

Комбінезони – все ще актуальні, але стають більш жіночними та облягаючими, і менше нагадують роби.

Що точно варто прикупити до нового сезону – плісовану спідницю по коліно. Влітку вони стануть довгими до самого долу і більш прозорими, але на весну з красивим прямим жакетом чи шовковою блузою з бантом слід обрати однотонну спідничку світлого пастельного кольору: рожевого, персикового чи ніжно-м’ятного. Але і чорна коротка спідничка з мокрого шовку в поєднанні зі шкірянкою виглядатиме стильно та не агресивно.

Плісована спідниця – безперечний must-have нинішнього сезону

Бажаючим поповнити гардероб плетеним светром слід звернути увагу на модний "дірявий" трикотаж. Це може бути як широкий светр з широкою горловиною рихлого плетення, так і цупка облягаючи кофтина з дизайнерськи розпущеними петлями.

Джинсова мода також пропонує більш життєрадісні тренди – кольорові джинси. Радять помаранчеві, лимонні, салатові та індиго джинси, поєднуючи їх з кольоровими сорочками вільного крою. Для більш консервативної публіки дизайнери пропонують інший модний денім: білий та виварений до білого джинс.

Основні кольори прийдешньої весни: пастельні кремові відтінки, весняні квіткові та карамельні кольори: помаранчевий, рожевий, бузковий, радикально неонові барви: салатовий, бірюза, ліловий та чисті кольори: червоний, зелений, чорний та білий. Дозволено підбирати суцільний стрій одного чистого кольору.

На окрему увагу заслуговують принти: крім дрібних кольорових візеруночків, квіточок, дрібних геометричних рисунків, можливі імітації фактури шкіри, переплетень, в’язки чи складок.

Принти з імітацією шкіри, блискучого каміння, леліток використовують у аксесуарах, наприклад, у популярних нині текстильних сумках, що здалеку нагадують шкіряні.

Також набудуть популярності сумки з плетеної шкіри, та галантерея з пластику, що проявиться у прозорих сумочках на рівні з плащами-накидками.

Ніжні дівчатка з прозорими сумочками від популярного бренду

Перефразовуючи відому кіно героїню: цупкі сумочки так, як раніше, вже не носять! Навіть досить об’ємні чемоданчики та редікюлі носять в руках, просунувши зап’ясток у спеціальний хлястик.

Ще одна модна форма сумки до нового сезону – торбина зі шкіри та без підкладки: такий собі варіант для розкішного шопінгу.

Взуттєві тренди не надто схильні до змін. І лише коли добре прогріється, очікуємо на бум різнокольорових босоніжок на танкетці та ботильйонів з відкритим носиком чи п’ятою. А поки стилісти радять призабуті класичні туфлі на невеликій шпильці, повністю закриті з охайним гострим носиком або ледь округлені. Модними будуть туфлі чистих кольорів, як то білий, беж, чорний та шалено популярні відтінки червоного, а серед матеріалів обов’язково лакована шкіра, текстиль та екзотика: пітон, страус, риб’яча шкіра.

Червоні туфлі не обов’язково комплектувати по кольору з іншими аксесуарами – вони можуть грати першу скрипку в образі чи просто доповнені тоненьким ремінцем. Модно поєднувати в одному строї багато різних відтінків червоного.

До туфель вдягайте пікантно нерозправлені капронові гольфи та шкарпеточки тілесних відтінків без вираженої резинки.

Згідно свіжих трендів туфлі вдягають з капроновими шкарпетками навіть під коротке плаття

І як же на період весняної відлиги без гумових чобіт? Чергову порцію модних гумаків шукайте в дусі останніх модних тенденцій: більше яскравих і неонових кольорів, м’якші халяви і тонка підошва.

Ще один демократичний варіант – калоші. Тепер не лише традиційні лискучі чорні гумаки, але й всілякі кольорові варіанти для модельного взуття з тонкого пластичного силікону, що створюють на нозі ефект додаткових лоуферів, а також спеціальна форма для взуття з підборами. Схоже, подібна тенденція чимось перегукується із захисними накладками для дорогих мобільних телефонів.

Комірці – найголовніший аксесуар цього сезону. Справжня модниця прикупить на весну одразу декілька: білий комірець під маленьке чорне плаття, розлогий мереживний чорний комір для вечірніх виходів, лелітчастий округлий комірець на дискотеку і шкіряний сорочечний комір на стійці під щоденні кофти та светри.

З комірцем в моду прийдуть інші "чоловічі аксесуари": метелики, фетрові капелюхи та солом’яні брилі, наручні годинники.

Модні комірці підходять майже до будь-якого строю: від коктейльної сукні до спортивної кофтини

Розглянемо і більш жіночні прикраси нового сезону:

Камея – кращий спосіб підкреслити власну аристократичну жіночність, вдягаючи одяг з нині модним комірцем.

Стрічки – на них зав’язують пальто, жакети, комірці або прикраси. Це може бути шовкова стрічка або оксамитова.

Нитки перлів – під чорні сукенки та охайні пальто для скромних дам пасуватимуть найкраще.

Намисто з огранених камінців – блискучі довгі низанки з дрібних камінчиків підійдуть для вечірніх образів. Найбільш модні прозорі камінці смарагдового відтінку. Намисто можна доукомплектувати пишним браслетом на кілька обертів. Не менш актуальні кольє та браслети з бісеру.

Показні прикраси з камінням пропонує Prada

На сонячні дні прикупіть великі круглі окуляри з показною кольоровою оправою і скельцями-хамелеонами. До них варто носити розлогі капелюхи і пишні зачіски, або, навпаки, туго зібране волосся і довгі сережки.

Не в моді цього сезону:

- довгі та широкі пальто, важкий верхній одяг

- нашарування безформенного одягу

- сірі кольори

- тертий джинс

- великі сумки-баули

- маленькі ледь помітні прикраси

В статті використано фотоматеріали Max Marа, ZARA, Alena Akhmadullina, Marks and Spencer, Pinko, Louis Vuitton, Султанна Французова, Karl by Karl Lagerfeld for Net-a-Porter, Prada.

Реклама:

Головне сьогодні