Музей Булгакова закрили

— 27 березня 2012, 16:45

Про це заявив колектив музею, повідомляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Впевнений, що немає жодної причини так нахабно і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини – безглузда", - сказав депутат.

Він додав, що київська влада закрила музей без попередження та ще й напередодні весняних канікул.

"Колектив місяцями збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНГ та Києва, а тепер замовлені екскурсії доводиться скасовувати не відомо до якого періоду, адже дату, коли музей знову почне працювати влада не називає", - сказав Бригинець.

Як відомо, літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова — будинок-музей у Києві, в якому письменник жив з дружиною та мав свою лікарську практику. У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення Літературно-меморіального музею Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 року двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів. Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10 в Києві, де народився майбутній письменник, бо той вже зруйнували.

Реклама:

Головне сьогодні