Весняна чоловіча мода: короткі брюки і відсутність шкарпеток

Втеча від буденності та яскраве самовираження – основні заклики нового сезону в чоловічій моді. З приходом весни очікуємо на появу стиляг у яскравих одежах, вільних художників у барвистих сорочках і шортах та розкутих хлопців у білих круїзних костюмах і туфлях на босу ногу.

Весняна мода пропагує легкість і звільнення від зайвих суспільних упереджень. Тож чоловічий одяг стане більш зручним та невимушеним. Офісний стиль спроститься, але і в побуті частіше вдягатимуть предмети костюмного строю.

Межа між діловим та повсякденним поступово нівелюється і може здатись, що чолов’яга вийшов на вулицю в "домашньому костюмі", просто прихопивши плаща від можливої весняної зливи.

Світлий плащ – найперша обновка після холодної зими. Пальто та стьобані куртки серед трендів майже відсутні: одяг на весну дуже легкий. Зате тонкі штурмівки, короткі курточки спортивного крою і бавовняні плащі, як і двобортні строгі тренчі та короткі кольорові дощовики, представлені в широкому асортименті.

Не обійшли увагою любителів натуральної шкіри та замші. Знакова одежина сезону – куртка коледж, виконана в м’якій замші теплого коричневого чи рудого відтінку. Спортивна куртка з дорогого матеріалу: крокодилячої шкіри чи тонкої замші ненав’язливо підкреслює як достаток, так і неупередженість хазяїна.

Куртка з екзотичної шкіри – ще один спосіб похизуватися статками і смаком

Зверніть увагу, в моду повертаються чорні шкіряні піджаки – варіант для тих, хто звик до показного шику. Нинішні шкірянки від модних колись попередниць відрізняє тонка вичинка, хороша італійська посадка та зайві оздоблювальні елементи: наприклад, дві бічні кишені з клапанами чи подвійний комір.

Традиція постійно бути при костюмі навесні збережеться. Це може бути як актуальний ще з зими лискучий шовковий костюм яскравого кольору: бузкового, малинового, ультрамаринового чи бірюзовий, так і стриманий варіант у темно-синьому, коричневому чи асфальтному.

На відміну від жіночої моди, яка не вітає сірий колір, чоловіки постійні у своїй прихильності до сірих костюмів в якості повсякденного робочого строю. Нинішній сірий колір м’якший, тепліший і часто з візерунчастим переплетенням: ялинкою чи рубчиком.

Костюм цієї весни може бути і різнокомплектний. Тоді варто обрати візерунчастий піджак і однотонні брюки годящої кольорової гами.

Обов’язкова річ у чоловічому гардеробі на весну – білий костюм, що не дочекається традиційного для себе літнього сезону. Модники можуть перевдягатись у світле, ледь не потеплішає. Стильним буде як тотальний вихід в білому або світло-бежевому, так і доповнення окремими кольоровими деталями: темною краваткою або сорочкою пастельного кольору.

Світлий стрій витримано! Хустинка в кишені – актуальне доповнення

І не забувайте вкладати у верхню кишеню хустинку – цей нюанс дуже актуальний.

Костюми з кантами через формальну приналежність до клубного та форменого одягу підійдуть не на кожен день. Піджак з оздобами краще обрати для ділового заміського пікніка або вилазки до гольф-клубу чи іподрому.

Піджак – не панацея весняної моди. І тут нагодяться светри з шалевим коміром або кофтини з широкою закоченою горловиною, з візерунком-клітинкою чи шишечками, рисового або сітчастого плетення. Коси та резинки не так актуальні, а менш за все популярні светри без візерунку. Тоді вже краще обрати кофтину, цікаву за колоритом: меланжеву, рябу або з ниток різної щільності, у смуги чи квадрати.

Плетені краватки прийдуть на зміну класичним. Краватки з трикотажу та рихлого плетення більш зручні на щодень і не такі претензійні: виглядають вони як тонкий шарф, зав’язаний у віндзорський вузол.

Та й з кольоровим підбором впоратись буде легше. Стилісти радо припасовують кольорові смугасті краватки до сірий строїв, а більш стримані попелясті та темно-сині комплектують з костюмами і сорочками в смужку.

Плетені краватки не такі протокольні за шовкові

Сорочка все менше фігурує в останніх трендах: з піджаком вдягається трикотажна теніска, а на худий кінець, лляна сорочка з коміром стійкою. Замість класичної сорочки стилісти пропонують тонкі кофтини та пуловери з V-подібним вирізом вдягати одразу під піджак, обов’язково пов’язуючи шийну хустку: широким вузлом, закладену, як шарф, зав’язану імітацією краватки або скручену в тонкий шнурок. В моді не тільки хустини строгих "чоловічих" кольорів, але й яскравих насичених відтінків, барвисті, світлі хустини з шовковими розписами.

Стиляжний вигляд у напіврозщебнутій сорочці і обов’язковій тонкій хустинці перегукується й іншими новомодними елементами: короткими піджаками у яскраві візерунки, виражену клітинку або суцільно строкатим строєм.

Сорочка здебільшого використовується у неформальному стилі. Звідси розмаїття барвистих сорочок: графічні візерунки, кольорові калейдоскопи, флористичні та навіть анімалістичні принти, чого раніше не спостерігалось в такій великій кількості. До стриманих однотонних світлих сорочок вдягають модний метелик: він вийшов за рамки офіційного дрес-коду і зараз пасує не лише до сорочок, але й тенісок, светрів та курток.

Непересічний метелик – новий тренд. Можна підібрати відповідний майже до будь-якого одягу, навіть до светрів та курток

Варто виокремити модні зараз брюки та штани: вони піддалися неабияким змінам. Можна продовжувати носити вузенькі підтягнуті брючки з правильним ременем, а можна обрати один з двох модних цієї весни варіантів.

Перший – це широкі брюки з безліччю кишень та складок, що звужуються донизу. Їх шиють з м’якої вовни з начесом. При цьому піджак залишається приталеним, а його довжина ще більше вкорочується. Такі брюки зручні та практичні, пасують до легких светриків та широких об’ємних шарфів і снудів – шарфів, зшитих у кільце.

Інший варіант – короткі та підкочені штанці. Також в моді короткі вузькі знизу брюки з манжетами. Модні штани відкривають взуття повністю, виглядають і шкарпетки. Тому шкарпетки рекомендують веселі, кольорові, на противагу прийнятим канонам.

Щоб підсилити новаторські тренди, чоловікам пропонують взагалі відмовитись від шкарпеток. По-модному, згідно останній віянь, виглядатиме мужчина, який показуватиме частину голих ніг між взуттям та короткими штанами!

Дизайнери пропонують відмовитись від шкарпеток, навіть коли модні брюки зовсім не прикривають взуття

А ще дизайнери запропонували костюмні шорти до коліна, з кишенями та напрасованими стрілками, як у справжніх брюках. Вони цілком можуть бути комплектні з піджаком. Далеко не кожен заявиться в таких на роботу, але в інший час зможе виглядати справжнім денді. З шортами не обов’язково світити голими ногами: можна вдягнути високі гольфи.

Популярні матеріали на весну: тонка вовна для костюмів, смісові меланжеві тканини; непластичні матеріали і бавовна з пропитками для верхнього одягу; поплін, тонкий шовк та льон для сорочок.

По кольоровій гамі однаково модні натуральні світлі відтінки охри, пісочний та кремовий, природні кольори і теплі відтінки волошкового, бузкового, сірого, асфальтного, гама стилю сафарі: руді, жовтогарячі та коричнево-полум’яні. Але чистий білий колір поза конкуренцією!

Навіть модні білі джинси мають бути взагалі нефарбованими! А якщо полюбляєте "повноцінну" джинсу, придивіться до неварених джинсів або комбінезону з цупкого темно-синього деніму.

Пропонують і камуфляжі у повсякденному одязі: з приходом весни все більше тягне до розваг на свіжому повітрі – пікніків, рибалки, туризму.

Найпопулярніше взуття до початку теплої пори року – лоуфери і двоколірні оксфорди. Класичне поєднання чорного з білим додає чоловікам вишуканості, але можливі і стримані поєднання коричневих чи сірих відтінків. Розкішно виглядатиме світле взуття з гладкої неперфорованої шкіри кольору какао, слонової кістки чи кремове.

Чоловікам на весну пропонують великі шкіряні сумки і світле взуття

Замшеве взуття має право на існування, але не таке популярне як поліроване шкіряне. Не у фаворі туфлі з екзотичної шкіри. Актуальне взуття з натуральних матеріалів: соломки, корку, текстилю і грубої парусини.

З гладкої, але товстої шкіри виготовляють сумки. Цього сезону чоловікам радять великі прямокутні сумки-торби на двох коротких ручках, трохи менші портфелі з перекидним хлястиком та поштові сумки через плече. Новинкою стануть м’які об’ємні баули з верхньою частиною, що загортається.

Не так актуальні цієї весни:

- пальта темних відтінків;

- одноколірні костюми-трійки;

- однотонні сорочки;

- кардигани і довгі светри;

- щільно облягаючий трикотаж;

- дерті джинси;

- спортивки з опущеною "матнею";

- взуття з високими халявами.

У статті використано фотоматеріали Louis Vuitton, Marks and Spencer, MR PORTER, Giorgio Armani, Bally

Реклама:

Головне сьогодні