Влада Казахстану дякує скандальному фільму "Борат"

— 24 квітня 2012, 15:11

"Я б до фільму "Борат" поставився філософськи", - сказав міністр закордонних справ Ержан Казиханов, пише Бі-Бі-Сі.

Так він відповів депутатам, які знову підняли питання про державні символи і нагадали про випадок в Кувейті, де на церемонії нагородження під час змагань замість казахстанського гімну зазвучала пародія на нього з сатиричного кінофільму "Борат".

[L]Казиханов відповів, що всі посольства і консульства країни отримали жорсткі доручення довести до всіх міністерств закордонних справ всі державні символи Казахстану.

Разом з тим глава МЗС відзначив, що кількість виданих Казахстаном віз після виходу в ефір комедійного фільму Саші Барона Коена, який був заборонений в країні, зросла в 10 разів.

"Я казав: це просто для нас велика перемога. І я вдячний Борату за те, що він допомагає залученню туризму в Казахстан. Більше того, як мені стало відомо, компанія в той період оголосила спеціальний Борат-тур до Казахстану, тим самим привертаючи увагу", - додав міністр.

Туристичні потоки в Казахстан після виходу скандального фільму, дійсно зросли. Однак не в 10 разів, як повідомив міністр, а в чотири. Якщо в 2006 році до Казахстану приїхали понад 90 тисяч іноземців, то в 2011 кількість туристів зросла до близько 450 тисяч. В туристичній асоціації Казахстану не змогли відповісти, чи пов'язаний це зростання з виходом фільму "Борат".

Фільм "Борат: культурні дослідження Америки на благо славного народу Казахстану" вийшов в 2006 році. Він розповідає про пригоди вигаданого казахського журналіста Бората Сагдієва, якого зіграв британський комік Саша Барон Коен.

Фільм рясніє грубими жартами на адресу казахів. Це викликало негативну реакцію влади. Проте пізніше керівництво країни визнало, що фільм забезпечив їй непогану рекламу. Президент Нурсултан Назарбаєв пізніше зазначив, що до "Борату" слід ставитися з гумором.

Реклама:

Головне сьогодні