Мода літа: "назад у минуле" – лосини, варьонки, шовкові сорочки

Мода літнього сезону повертає нас у шалені часи кінця 80-х – початку 90-тих – часи розкутості, свободи, і недбальства не лише в одязі. Крім того, вона перегукується з "вільними" 60-тими, і знаходить відклик у романтично-скромних 50-тих.

З таким несамовитим ретро-міксом уживаються еклектичні мотиви та етнічні стилі, сучасні технології і сміливі новаторські поради стилістів. Тож насправді яскраве літо з останніми дизайнерськими новинками гарантовано!

Перша річ в літньому гардеробі – строкатий сарафан. Головне в цьому ділі: "правильний" принт. Це може бути поєднання кількох яскравих барв в одному наряді, традиційні для літа синьо-білі морські смужки, чорно-білі смуги чи гігантські горохи в міксі з рослинними мотивами, візерунок у великі "бабусині" квітки та букети, "турецькі огірки".

Довгі та короткі сукні з різнокольорових смуг

Дівчатам, не схильним приховувати влітку стрункі ноги, можна порадити коротке плаття яскравого сліпучо-неонового кольору або їх поєднань. В моді також трикотажні облягаючі сукні у стилі пострадянських 90-х. Традиційний принт тих років: грецька геометрія "від Версаче" або ж схожі на древньоєгипетські візерунки в золоті, білому та чорному кольорах.

Пляжні сукенки і сарафанчики мають вигляд халатів, пеньюарів чи шовкових пончо, наче зшитих з хустин. До таких нарядів логічно пов’язати хустину подібного строкатого забарвлення.

Тенденція до "дзеркальних" візерунків збережеться і восени.

Пляжні сукенки, блузи та сарафанчики мають вигляд зшитих із хустин

Обов’язково згодиться чисто білий костюм, особливо для тих, хто змушений відсиджуватись влітку в офісі. Але цього сезону популярні костюми не брючні, а з класичною вузькою спідницею по коліно. Для вечірніх прогулянок строгий вигляд можна розбавити строкатою хустиною та яскравими лакованими туфлями, чи багатоколірними босоніжками.

Крім строкатості, яскравих неонових кольорів, актуальною залишатиметься приємна пастельна гама: м’ятний колір, персиковий, лососевий та кораловий. Їх можна поєднувати один з одним в будь-яких кольорових варіаціях, вони добре пасують разом.

Базовою річчю гардеробу літа стануть короткі шорти з високою талією. Високі шорти можна носити з короткими ретро-топами на зразок бюстьє з цупким ліфом, а шорти-боксерки – з легкими бавовняними курточками. Вже стало класикою поєднання високих шортів з вільною сорочкою чоловічого крою, зав’язаною на вузол спереду, що увійшло у вжиток у ті ж таки 80-ті роки.

Шорти-боксерки з курточкою чудово пасують один до одного

Короткі шорти пропонують носити і з джинсовою сорочкою з кишенями у ковбойському стилі. Джинсова тканина популярна як ніколи.

Як данина стилю кінця 80-х років, впевнено вкорінюються в моді легінси та лосини. Ви не помилитесь, якщо в палкий сезон відмовитесь від брюк та джинсів на користь строкатих легінсів у популярні тропічні принти, фактурні малюнки природи, або ж з імітацією татуювань. Татуйованими можуть бути і трикотажні кофти. Ба навіть на колготах чи панчохах маленька тату на щиколотці виглядатиме грайливо.

А серед брюк для поповнення гардеробу оберіть вузькі кольорові джинси зі щільною посадкою.

Їх носять з класичними туфлями на шпильці з ледь видовженим носиком. За тридцять років вони майже не змінили форми.

В моді кольорові вузькі джинси або легінси. Їх вдягають з класичними туфлями

Серед рекламних кампаній частіше помітні образи американського стилю: з тертими джинсами, короткими драними шортиками, розмальовками у національний прапор, друкованими чи вишитими орлами на футболках та куртках.

Крім "стилю Мальборо" популярні й теми корінних американців: індіанські орнаменти, форма пончо (навіть у легких бавовняних накидках), меланжеве плетення. Звідси ж і популярність біжутерії з пір’я, бісеру та всіляких фенечок.

Популярність біжутерії з пір’ям та індіанських фенечок з бісеру важко переоцінити

Дизайнери не забути влітку про трикотаж. На прохолодний вечір нагодиться кольоровий меланжевий светрик зі грубими петлями або дивакуватого візерунку, в’язаного гачком. Популярними будуть майки, плетені в техніці макраме, зі звисаючими кінцями ниток. Такі особливо доречні на узбережжі.

Зате модні купальники до нового сезону можна носити не лише на пляжі. Хіт сезону: суцільний закритий купальник спортивного стилю, часто навіть з рукавами, як у справжніх пірнальників. В комплекті зі спідницею або шортами купальник виконуватиме роль повноцінного елементу гардеробу. В такому можна і на вечерю в курортний ресторанчик!

Сукня-комбідрес серед гарячих пропозицій цього літа

Аскетичний купальник трансформується у комбідрес, який вже навряд чи вдягнеш на пляж, зате в поєднанні з напівпрозорою спідницею на стегнах, брюками низької посадки чи навіть легінсами, зодягнутими під нього, виглядатиме цілком пристойно.

Сумочок на літо можна прикупити одразу декілька. Це маленький клатч з імітацією шкіри пітона для міста, велика пластикова корзина для шопінгу, замшева індіанська торбинка через плече з вишивкою та бахромою для заміських поїздок на дачу та солом’яна сумка для виходів на пляж. До останньої не завадило б підібрати широкополий капелюх із м’якої соломки або текстильної тасьми. Протилежний варіант – ковбойський капелюх, але з неширокими полями.

Ще один гарячий тренд сезону: пластикові аксесуари з прозорих плівок. Наприклад, прозора пластикова сумка неонового відтінку може бути доповнена кольоровими окулярами у пластиковій оправі та силіконовими босоніжками, які вже декілька літніх сезонів не зникають з полиць магазинів.

Брендом Alexander McQueen для другої лінії McQ створено цілу лінійку пластикових аксесуарів яскравих літніх кольорів

Модні ще з весни кольорові босоніжки стилісти пропонують носити зі шкарпетками контрастного кольору. А якщо віддаєте перевагу пласкому взуттю – для вас текстильні строкаті балетки у квіточки, капці, або дизайнерські кеди. Обережно слід поставитись до вибору сандалів – стиль їх виконання має відповідати загальному образу.

Тенденція до показної пластикової біжутерії збережеться і влітку. Навіть романтичні босоніжки оздоблюють масивною кольоровою біжутерією у вигляді квіточок, плодів та всіляких дрібничок. Увійдуть у широкий вжиток браслети на ніжку.

Пласке взуття влітку виглядатиме приблизно так

Не менш сміливим доповненням образу цього літа стануть незвичні окуляри. Від уже традиційних метеликів, лисичок і нового прочитання класичних поліцейських окулярів, до абсолютно свіжих варіацій у вигляді "дитячих" пластикових оправ, шкіряних та текстильних оздоб, оправи з камінням.

Не в моді:

- військовий стиль,

- змішання різних стилів в одному строї,

- надлишок гламуру в образі,

- сукні, витримані в одному кольорі,

- широкі штани,

- дуже короткі спідниці і пляжні сарафани,

- маленькі купальники.

У статті використано фотоматеріали рекламних кампаній та лук-буків Mulberry, D&G, Blumarine, H&M, Marks and Spencer, Prada, Alexander McQueen.

Реклама:

Головне сьогодні