Чоловіча мода для сильних духом: піджак у спеку і подорожня сумка на щодень

Поки дівчата перетворюються на райських пташечок і кольорових метеликів, чоловіки у виборі костюму до спекотного літнього сезону поводяться дещо скромніше.

Надто яскраві наряди дизайнери чомусь не пропонують, хоча цього літа чоловікам буде властиве активно порушувати правила носіння одягу та комплектування ансамблів.

Власне, повноцінний костюм носити влітку необов’язково. Брюки, піджак, сорочка та краватка підбираються окремо, за кольоровою гамою та фактурою можуть бути дуже різними.

Головні умови літа: в місті обов’язково вдягати піджак; за протоколом не вдягати під піджак теніску, при цьому вітаються шорти; припустиме поєднання піджака з майкою.

Піджак нового сезону обов’язково світлий. Двобортний піджак влітку протипоказаний, так як виглядає важким та занадто офіційним. Популярності набувають легкі піджаки зі скромними комірами. В авангарді моди шалевий комір, піджак з вилогами без коміра, накладні кишені або збільшені клапани бічних прорізних кишень, – загалом, все, що може вирізняти ваш піджак від класичних.

Піджак – обов’язкова модна одиниця цього літа, але не в класичному розумінні цього предмету гардеробу

Стилісти радять змішані тканини і тонку вовну в поєднаннях з шовком, бавовною. Чисто лляні та бавовняні тканини в цьому сезоні неприйнятні тим, що швидко мнуться і втрачають добротний вигляд.

Піджак носять окремо від костюму. А сміливці поєднають піджак з джинсами, костюмними шортами чи навіть пляжними бермудами. Важливо, щоб ваш зовнішній вигляд був витриманий в одному стилі. Так, костюмний піджак строгої посадки з дорогої вовни не слід сполучати зі спортивними шортами або штанами, а м’який піджак-кофтину без підкладки з м’якою лінією плеча не варто носити з класичними брюками зі стрілками.

У піджаку з шортами можна навіть на пляж!

Костюмні брюки вже давно максимально звузилися внизу та вкоротилися. А тепер на них з’являються маленькі зашипи по талії і геть зникають стрілки. Полярні вузьким підтягнутим брюкам – широкі костюмні брюки із защипами в поєднанні з тонким ременем.

Брюки, так само як і піджак, мають бути тонкововняними, або ж бавовняними, але в жодному випадку не лляними. Неохайна зім’ятість льону не в тренді.

За особливої спеки в костюмі для міста стилісти радять відмовитись від піджака і замінити його цупкою комплектною сорочкою. Тренди свідчать, що це глухо застібнута сорочка або теніска, однакова за кольоровою гамою та фактурою з брюками. Не важливо, однотонні вони чи мають яскраво виражений малюнок: клітинку, розмиті смуги, строкаті сюжетні принти.

Суцільний стрій одного рисунку слід розбавити контрастними аксесуарами

Класика літнього строю – білий костюм. І якщо навесні популярними були комплектні одежини, то зараз білий костюм може складатися з окремих елементів, навіть різних за відтінком.

Окремо з білими брюками слід носити кольорові сорочки – однотонні яскравих чистих барв, або ж "гавайські" сорочки з напівпрозорого шифону і шовкові теніски. І звичайно, прийдешнє літо не обійдеться без пляжних шортів та бермудів з кольоровими тропічними принтами!

До сорочки, теніски, трикотажної кофтини і з піджаком, навіть якщо він накинутий на голий торс чи майку, треба підбирати шийний аксесуар. Краватка, метелик, шийна хустка, бандана чи шарф – щось із цього обов’язково має бути присутнє в костюмі! Найпопулярніші серед них – кольорові шовкові хустини.

Молодим та гарячим хлопцям пропонують образ сучасного Елвіса Преслі. Американський стиль, популяризований і в жіночій моді, передбачає перевагу деніму, вільних трикотажних майок, спортивного взуття. Особливо популярні "варьонки" з цупкого бавовняного деніму, терті та протерті джинси, замаслений вигляд одягу.

Джинсова курточка – серед обов’язкових на вішаку у передпокої.

Брутальні хлопці – також в тренді

Цього сезону нарешті повертаються великі місткі сумки. Сумки для подорожей на двох коротких ручках з товстої шкіри, ридикюлі, спортивні сумки з бавовняними шлеями і просто чемодани однаково модні, але кожен на свій випадок. А це означає, що літо сильна половина людства планує провести в подорожах.

Для мандрів мужчині радять прихопити шкіряну косуху або куртку-пілот з ефектом зношеності та зручні штани з кишенями в стилі сафарі.

Ще один must-have сезону – светр рихлого плетення з вирізом під горло або горизонтальним вирізом "лодочка". Можна підібрати варіанти трикотажних кофтин та пуловерів у візерунчасте плетення, але обов’язково грубе і цупке, наче створене для сильних кремезних чоловіків.

Об’ємна чоловіча сумка цього літа має бути під рукою

Шкіряним аксесуарам приділяють особливу увагу. Однозначно треба поповнити шафу високоякісним ременем з останніх колекцій. Модні ремені тонкі, з непоказними пряжками. Для їх виконання підходить однотонна шліфована шкіра або ж екзотична шкіра рябого забарвлення.

Винятково популярні ремені з пітону. При цьому взуття та ремінь можуть бути різнокомплектними, так само як немає необхідності підбирати краватку та хустину.

А для далеких та не дуже подорожей згодиться взуття з ефектом потрісканої шкіри та запиленості, наче ви щойно повернулись з пригод. А загалом, взуття в цьому сезоні не надто випурне і претензійне. В моді вишукана скромність: товсті шкіряні мокасини на резиновій підошві, замшеві чи текстильні туфлі-капці та лоуфери без підбору на тонкій шкіряній підошві теплих коричневих та бежевих відтінків.

Не популярні цього літа:

- жіночність в образі,

- костюми-трійки,

- двобортні піджаки,

- плащі і кардигани,

- тонкі трикотажні кофтини на ґудзиках,

- шорти-капрі і довгі шорти для купання,

- товсті широкі ремені і грубе взуття.

В статті використано фотоматеріали рекламних кампаній та каталогів Hugo Boss, Vila Romana, Bottega Venetta, PRPS.

Реклама:

Головне сьогодні