Названо десятку культових зачісок сторіччя. Фото

— 20 червня 2012, 14:29

Класичний "боб" витерпів чимало модернізацій, прикрашаючи голівки жінок кількох поколінь. Але красунею, завдяки якій в 1920-х роках він завоював популярність, вважають Зельду Фіцджеральд, дружину письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, пише Time.com.

Темпераментна світська левиця, модна ікона джазової епохи, вона коротко обстригала свої кучері. "Боб", як у неї, став фішкою незалежних жінок.

Довші, по плечі, біляві коси носила зірка пін-ап 1940-х Вероніка Лейк. Вона надавала перевагу холодній завивці та іноді грайливо закидала пасмо на обличчя, прикриваючи око. Одначе рабинею іміджу Лейк не можна назвати – під час Другої світової вона перейшла на простіші й практичніші зачіски на знак підтримки жінок, що працювали на заводах.

Старовинна жіноча зачіска "помпадур" увірвалася до чоловічої моди в 1950-х. Перед нею не встояв сам король рок-н-роллу Елвіс Преслі, набувши вигляду такого собі "поганого хлопчиська".

Стрижки-"квачики" учасників The Beatles дуже відрізнялися від коротких консервативних зачісок, що їх носили чоловіки в 1950-х. Вони швидко стали популярними по обидва боки Атлантики. Щоправда, наприкінці 1960-х сама легендарна четвірка перейшла на довші коси.

За спокусливу, вдавано-недбалу зачіску сучасні модниці мають дякувати французькій моделі й кінозірці 1960-х Бріджит Бардо. Її скуйовджене волосся справляло таке враження, ніби красуня щойно зіскочила з ліжка після любовних ігор.

Коротка стрижка "піксі", з якою світ побачив героїню акторки Мії Ферроу в стрічці Романа Поланські "Дитина Розмарі" – велике творіння Відала Сассуна, яке означало прощання жінок із набридлими бігуді та шпильками, а ще зміщення акценту на обличчя.

Рух за громадянські права афроамериканців зробив шалено популярною пишну натуральну зачіску "афро". Зокрема її носила американська кіноактриса Пем Грієр, граючи войовничих та завзятих героїнь.

Дреди головним чином асоціюють із растафаріанством, хоча насправді такі кіски носили різні етнічні групи по всьому світі. Проте, безперечно, найвідомішим носієм дредів є легенда реггі Боб Марлі.

Постери з акторкою Фаррою Фосетт мільйони замріяних тинейджерів 1970-х чіпляли в своїх кімнатах. Їх зачаровувала не лише її сліпучо-біла усмішка та червоний купальник, а й каскад непокірного світлого волосся. Відверто жіночний образ Фарри контрастував із модними тоді лаконічними зачісками.

Коли в 1990-х на телеекрани вийшов серіал "Друзі", ультрамодною стала стрижка "під Рейчел", вигадана Крісом МакМілланом. Безліч жінок вимагали від своїх перукарів того ж самого, тоді ж як сама виконавиця ролі, Дженніфер Аністон, згодом зізнавалася – потворнішої зачіски вона зроду-віку не бачила.

Фото Reuters, АР, з сайтів thepursuitofsassiness.com, seraphicpress.com, entertainment.msnbc.msn.com, atlasshrugs2000.typepad.com, imdb.com

Реклама:

Головне сьогодні