Раду Поклітару очолив київський театр

— 22 червня 2012, 16:19

У Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва після серії скандалів змінилося керівництво. Театр очолив всесвітньо відомий балетмейстер Раду Поклітару, на колишнього директора театру заведено кримінальну справу, повідомляє "Дзеркало тижня".

Навколо театру останнім часом розгорялися неабиякі пристрасті. Після тривожних розмов про можливе виселення з будівлі на Подолі в середині червня актори вийшли на костюмовану демонстрацію протесту. Але одним маскарадом справа не закінчилася.

Як стало відомо ZN.UA, днями театр виявився обезголовленим. Пішло все колишнє керівництво. І одразу ж колективу представили нових керівників.

Колишній художній керівник диригент Олексій Баклан написав заяву про звільнення за власним бажанням. На колишнього директора — Володимира Меленчукова заведено кримінальну справу. Про це повідомила виданню начальник міського управління культури Світлана Зоріна. Кримінальну справу порушено "за фактом хабара".

З червня новим художнім керівником багатостраждального театру стає всесвітньо відомий балетмейстер, творець "Київ модерн балету" Раду Поклітару. Його ім'я відоме шанувальникам хореографії. Він лауреат численних міжнародних конкурсів. Його постановки викликали і суперечки, і захоплення — в різних країнах. Кілька постановок він також здійснив на сцені Національної опери України.

За твердженням Зоріної, Раду Поклітару поки не оголошував програмні творчі плани у зв'язку зі своїм призначенням. "Зараз Раду входить у курс справи театру, вивчає поточний репертуар, вибудовує нові перспективи".

Новим директором театру призначено Валентина Казаченка, перед цим займав адміністративну посаду в колективі "Калина", який також прописано у будинку по вулиці Межигірська, 2.

Реклама:

Головне сьогодні