Художник зашив собі рот на знак протесту. Фото

— 24 липня 2012, 13:55

"Я в якійсь мірі стояв, як жива скульптура, не реагував ні на які вимоги (правоохоронних органів), вони не знали, що зі мною робити, ходили навколо, потім вони викликали "швидку"... щоб я пройшов обстеження у психіатра", - цитує художника РИА "Новости".

За словами Павленського, лікарі, які оглядали його, визнали його осудним і відпустили додому, пише Газета. Ру.

В головному управлінні МВС у Петербургу і Ленінградській області "Інтерфаксу" підтвердили, що наряд поліції в понеділок увечері зафіксував проведення одиночного пікету біля Казанського собору.

"Його учасник демонстративно зашив собі рот. Поліцейські викликали "швидку", передали його медикам і продовжили службу", - розповіли в у міліції.

Павленський пояснив, що цією акцією він хотів показати, що затримання Pussy Riot суперечить фундаментальним християнським цінностям. На його думку, зашитий рот демонструє становище сучасного художника в Росії, заборону на гласність, посилення цензури.

Під час пікету художник демонстрував перехожим плакат з написом "Виступ Pussy Riot було перегравання знаменитої акції Ісуса Христа (мф.21 :12-13)".

Напередодні музиканти американської групи Red Hot Chili Peppers також висловили свою підтримку учасницям Pussy Riot. На концерті в Лужниках соліст RHCP виступав у майці з назвою російської групи. Крім того, музиканти відправили дівчатам листи зі словами підтримки.

У п'ятницю стало відомо, що суд вирішив залишити дівчат з Pussy Riot під арештом щонайменше до 12 січня 2013 року.

Учасниці групи були заарештовані в березні цього року у справі про панк-молебень "Богородиця, Путіна прожени!" у храмі Христа Спасителя.

Фото mr7.ru

Реклама:

Головне сьогодні