Ступка запропонував своєму наступникові посаду за три дні до смерті

— 26 липня 2012, 11:31

Про це він заявив у інтерв’ю газеті "Сегодня".

"Нову концепцію (Театру ім..Франка) я вам не розкрию, мені потрібен час для аналізу. Але точно скажу: це буде європейський театр, а трупа перейде на контракт. Це потрібно зробити, інакше ми будемо продовжувати варитися у власному соку", - сказав він.

Станіслав Мойсеєв призначений наказом міністра культури виконуючим обов'язки художнього керівника театру ім. Івана Франка замість покійного Богдана Ступки. До цього Мойсеєв працював художнім керівником "Молодого театру".

Як зізнався новий керівник Театру ім.. Франка, Богдан Ступка запропонував йому посаду за три дні до смерті.

"Ми давно були знайомі з Богданом Ступкою, часто говорили з ним про проблему українського театру. Пропозицію очолити театр після його відходу він мені зробив давно - відразу після операції в Німеччині він запросив мене до себе в Конча-Заспу і задав це питання. Я відмовився, на те були свої причини. На цей раз мені складно було йому відмовити. Він покликав мене за три дні до смерті у Феофанію, йому вже було важко говорити, він тільки запитав: "То так чи ні?". Я сказав: "Так". Для мене це важке рішення, у мене успішний театр, який знають і за кордоном, там працюють мої улюблені актори", - сказав Станіслав Мойсеєв.

За його словами, у нього ще не було ґрунтовної розмови з міністром і з генеральним директором театру.

"Я знаю одне: треба створювати нове обличчя театру і будувати те, що почав ще Сергій Данченко (художній керівник театру до Ступки) і що не вдалося Ступці", - зауважив Мойсеєв.

Коментуючи введення контрактної форми роботу, Мойсеєв сказав, що і сам "буде на контракті".

"Переді мною поставлять умови, які я повинен виконати. Тому мені треба зібрати навколо себе людей, які будуть виконувати цю програму", - додав він.

[L]Мойсеєв також планує залучати до роботи у Театрі ім..Франка "свіжих людей".

"Потрібно переглянути трупу Театру Франка, вона дуже велика, і треба вирішити, наскільки виправдана присутність тих чи інших акторів. Моє призначення стало несподіванкою для багатьох, і в трупі будуть реагувати по-різному, далеко не всім це сподобається. Тому що мене знають як реформатора", - підсумував Мойсеєв.

Як віодмо, понад 10 років Театром ім.Франка керував відомий актор Богдан Ступка. Він помер у неділю вранці після тривалої хвороби на рак.

Реклама:

Головне сьогодні