Тест

Сплячу красуню у музеї вже цілують. Відео

Українські чоловіки виявились неочікувано несміливими. Принаймні у перший день проекту художника Тараса Полатайка "Спляча Красуня" поцілувати вродливу 27-річну Наталку вони довго не наважувались. Лише ближче до закінчення дня кілька сміливців ризикнули випробувати долю.

Потенційні принци чи то уваги камер злякались, чи угоди, яку мали неодмінно підписати. Відтак часто вони проходили "паспортний контроль" охоронців, але цілувати дівчину не наважувались.

В самій угоді значилось приблизно наступне "якщо я цілую красуню, а вона при цьому відкриває очі, я з нею одружуюсь".

Аналогічну угоду підписала і Спляча Красуня, яка лежить у Національному художньому музеї з заплющеними очима. Вона обирає принца всліпу та інтуїтивно. Але українки не побоялись такого ризику. За словами Полатайка, надіслали анкети на участь у ролі красуні понад сто дівчат, двадцятеро прийшло на кастинг, з них він обрав 5, які спатимуть по 3 години щодня по 3 дні кожна.

"Я вибирав, щоби дівчина була гарна, розумна, витончена", - пояснює художник, який сам проводив кастинги на роль у перформансі.

Наталка ще спатиме у музеї в очікуванні принца два дні. Автор усіх фото - Сергій Зимогляд

"Подивіться на неї, вона ж чарівна", - показує Полатайко на Наталку. У тому, що ніхто спочатку не наважується поцілувати дівчину, він трагедії не бачить. Адже його робота — перформанс, тут нема сценарію, все відбувається непередбачувано, як у житті. Хоча насправді всі мріють про казку.

"Я був би страшенно радий, якби тут хтось закохався, але якщо цього не станеться, то я не розглядаю це як біду проекту, бо це життя. У мене є жорсткі вимоги щодо входу, а далі — це життя. Я надаю можливість, я нікого ні до чого не змушую. Вона вирішує — чи розплющувати очі, а він — чи цілувати", - пояснює Полатайко.

У цей час на вулиці галаслива компанія молодих людей, які прийшли підтримати іншу учасницю, 18-річну Катерину, розповідають, що точно прийдуть усі цілувати знайому. Тому Наталку цілувати не планують. Порадившись, згодом хлопці вирішують таки зайти в залу і радше "на спір" поцілувати дівчину. Але цілують швидко, рвучко і одразу тікають, щоб вона, бува, не розплющила очі.

Автор угоди, яку підписують і дівчина, і принц, переконує, що вона легітимна. Відтак молоді люди мають одружитись. Та якщо хтось з них не захоче цього зробити, то ображена сторона може вимагати компенсацію за завдану моральну шкоду

Під дверима зали 36-річний вчитель німецької Євген хвилюється. Він якраз прийшов до музею з ціллю випробувати долю. Чоловік каже, що серйозно поставився до можливості одружитись у такий спосіб. А красуня, за його словами, буде "рандомайзером".

Євген переживає, потім збирається з силами, але ... до зали його не пускають охоронці, бо чоловік прийшов без паспорта. Дещо розгублений потенційний принц пообіцяв у четвер прийти знову до красуні.

А тим часом Наталю цілують дівчата. Від першого поцілунку вона аж стрепенулась — так неочікувано це було. 18-річна Валерія підбігла і рвучко поцілувала героїню казки. Пізніше торкнулась губами дівчини і Катя, просто так, щоб Наталі скучно не було.

Хоча насправді Тарас Полатайко дівчатам цілувати красуню не забороняє. Просто потім жінкам доведеться їхати одружуватись у якійсь країні, де дозволені одностатеві шлюби.

Загалом за цілий день живу героїню казки Шарля Перро поцілувало менше десятка людей. Увага преси збила з пантелику і саму героїню. Вона каже, що дуже хвилювалась.

"Загалом мені сподобалось, але я дуже сильно переживала, я не могла зосередитись, у тому числі на поцілунку, який мені сподобався, дуже сильно сподобався", - розповіла красуня після свого першого дня сну у Нацмузеї.

"Це точно була не дівчина. Це був поцілунок справжнього мужчини і я сподіваюсь, що він ще раз прийде", - додала Наталка.

Поспати їй по-справжньому не вдалось. Тим, що цілувальників виявилось так мало, красуня не розчарована.

"Це ж казка", - пояснює вона.

P.S. Як з’ясувалось, 27-річна Наталка була однією з двох дівчат, з якими "Українська правда. Життя" поспілкувалась під час кастингу, який проводив Тарас Полатайко. Навіщо їй така ризикована справа і як вона планує обирати принца з заплющеними очима – читайте у статті "В Україні обирають "Сплячу красуню" та дивіться на відео.