Оголошено короткий список "Букера"

— 12 вересня 2012, 17:55

Список 2012 року містить два дебютні романи і двох авторів, які вже потрапляли у короткий список, а також одного колишнього володаря "Букера", йдеться на сайті премії.

Нею є англійська письменниця Гіларі Ментел, яка вже отримала "Букера" в 2009 році за свій роман про Томаса Кромвеля "Вовчий зал" (Wolf Hall), нагадує Лента.ру.

Обкладинка книжки "Bring up the Bodies" Гіларі Мантел

У 2012 році на премію номіновано твір Bring up the Bodies (можна перекласти як "Внесіть тіла"), яке є продовженням "Вовчого залу".

На премію також номіновані відомий романіст і журналіст Вїлл Селф з твором "Парасолька" (Umbrella), молода письменниця Елісон Мур з дебютним романом "Маяк" (Lighthouse), письменник малайзійського походження Тан Тванні Енг з романом "Сад вечірніх туманів" (The Garden of Evening Mists).

Крім того, на "Букер" висунута книга письменниці Дебори Леві "Пливи додому" (Swimming Home), а також роман "Наркополіс" (Narcopolis) Джита Тайла.

Переможець буде оголошений цього року 16 жовтня, кожен з учасників короткого списку отримають нагороду у 2,500 британських фунтів, а володар премії 2012 року – 50 000 британських фунтів.

Букерівська премія вручається з 1969 року.

На премію можуть претендувати письменники з країн - членів Співдружності націй, а також громадяни Ірландії і Зімбабве.

Крім того, раз на два роки вручається міжнародний "Букер".

[L]Минулого року лауреатом британської премії став Джуліан Барнс, який отримав перемогу з романом "Передчуття кінця".

Реклама:

Головне сьогодні