Колекція Лілії Пустовіт: мозаїка українських оберегів. Фото

Вже декілька сезонів поспіль дизайнер Лілія Пустовіт звертається у своїх колекціях до народної стилістики і тематики українських сакральних символів. На відкритті нового модного сезону численних клієнток в нарядах з попередньої принтованої колекції дизайнера пізнати було легко. Кожна колекція Пустовіт органічно перетікає в наступну, але зараз дизайнерські принти ще яскравіші та колористичні.

Нинішню колекцію по праву можна віднести до етно-фешн. Спеціально розроблений друк на сукнях та блузах нагадує розмножені кольорові вишиванки, барвисті хрестикові рушники і дзеркальне цифрове гаптування. Стародавні візерунки вишивки Західного Поділля та Вінниччини дизайнер застосувала у сучасному цифровому тиражуванні та з використанням колористичних печворків. Така соковита шовкова сукня простого крою влітку стане справжньою родзинкою в гардеробі чи не кожної модниці.

Крім народних мотивів, Лілія запропонувала до наступного сезону ніжні жіночні відтінки пастельних барв, чисте біле полотно, а на завершення – яскраві неоново-коралові строї для сміливих модниць. Не зраджуючи собі, Пустовіт сповідує простий мішкуватий крій суконь і ділових брючних костюмів при достатній елегантності силуету і матеріалів.

Хоча принти і національні, але тканини дизайнер і досі вимушена замовляти за кордоном.

"Я дуже хочу, щоб нарешті машина легкої промисловості в Україні запрацювала. У нас були текстильні та швейні фабрики, але зараз просто необхідна підтримка держави, як свого часу відбулося в Італії, – скаржиться та сподівається на урядове сприяння Пустовіт. – Про це мріє кожен дизайнер."

А поки весь світ стоїть на порозі чергової кризи, мисткиня може похвалитися своїми успіхами. Так, наряди з нинішньої колекції вже представлені в італійському шоу-румі, а з київського подіуму строї вирушать ще й на московську площадку. Та й в Україні дизайнер воліє представлятися на обох недружних між собою модних заходах. "Я вважаю, що українську моду треба розвивати всіма можливими заходами," – впевнена патріотична дизайнерка.

Окрім подіумних успіхів, Пустовіт продовжує "крокувати" в широкі українські маси, адже далеко не перший сезон триває її співпраця з брендом Braska, під лейблом якого в широкій мережі можна придбати взуття від дизайнера, а також сумочки і прикраси з українськими символами-оберегами за демократичними цінами.

"Обереги від Пустовіт працюють, навіть якщо ви не вірите в це!" – Попереджає Лілія.

Про те, хто з відомих людей прийшов на покази і у що були вдягнені українські знаменитості на Тижні мод, читайте на порталі TabloID: UFW День перший: Осадча посадила на себе омара, а хтось - кота

Реклама:

Головне сьогодні