Космічний пил Володимира Подоляна і роздуми про вічне від Каменська/Кононова

Дизайнери-концептуалісти Наташа Каменська та Олеся Кононова вкотре використовують як основні барви колекції чисті кольори: чорний, білий; а цього разу додався ще й вибуховий багряно-червоний. Адже саме чисті барви відтіняють силует і окреслюють форми та нюанси складних конструкцій.

Одяг від дівчат можна читати як філософський трактат з використанням одвічних протиставних символів: симетрія та асиметрія, прямі та діагональні лінії, статичність і динаміка форми, грубий силует і тонкі матеріали, "вилизана" класика і легка недбалість, аскетизм і показна сексуальність.

Складний геометричний крій підтриманий актуальними деталями: відкриті спинки в пальтах, жакети на запáх, "трикутні" штани, багатошарові наряди, сукні з одним рукавом, контрастні вставки.

Небарвисту літню колекцію дизайнери обмежили і в аксесуарах, залишивши модникам небагатий вибір, хіба що декілька масивних браслетів-напульсників і шкіряні сумки. В показі сумки-папки запропоновано носити різноманітними способами: в руках, на плечі, через плече, навіть через шию.

За відчуттям творчого дуету літня мода буде саме такою: стриманою, інтелектуальною і лаконічною. Одяг від бренду Каменська/Кононова не можливо сприймати споживацьки, його можна тільки відчувати і розгадувати.

Тим не менше, дівчата розпочали власний шлях "у маси". Молодий бренд ще не виготовляє другу лінію одягу, але вже успішно спробував власні сили у демократичній капсульній колекції для української торгівельної мережі Intertop.

Пішовши протореним шляхом Лілії Пустовіт, дівчата підготували ще й невелику колекцію концептуального взуття та аксесуарів у співпраці з відомим взуттєвим брендом, яка цими днями надійшла у продаж. Тому з гордістю і певністю можна сказати, що українські зрештою почнуть носити українське!

Нагадаємо, що у доробку творчого дуету молодих дівчат Наташі Каменської та Олесі Кононової цього року одразу дві модні українські премії: за кращі аксесуари та як кращі дизайнери жіночого одягу.

Не залишився без премії ще один молодий дизайнер. Світлове шоу Володимира Подоляна за версією BFA визнано кращою фешн-постановкою. Тому дизайнер продовжує осмислено презентувати власні колекції.

Космічний пил і безкінечність всесвіту стали основними мотивами чергової колекції.

"Подолянівський пил" не космічний, а справді зоряний! Дизайнерське завдання втиснути в колекцію весь всесвіт відобразилось зручним, але непросто скроєним трикотажем, поєднанням жорстких та еластичних фактур, сплетенням смугастих тканин, спадаючих полотен і точно викладених оборок, складок.

Використання простих бавовняних матеріалів, шитва, трикотажу, фактурного діряво-крапчастого полотна дизайнер обрамив у точні силуетні форми, неперенасичені декоративні елементи, а трикотаж доповнив принтами із власним зображенням.

Крім чорного та білого кольорів Подолян вводить лише м’ятний зелений: "Я люблю монохром".

В аксесуарах та прикрасах колекція Володимира Подоляна видалася лаконічною, але дизайнер у своїй творчості рідко звертається до прикрашання.

Можливо, через дизайнерську стриманість і професійне почуття міри колекції Володимира Подоляна завжди подобались широкому загалу. Віднедавна Володимир може похвалитися тим, що має замовлення в США, де його одяг сприймають "на ура" завдяки простоті форм, актуальності і носибельності.

"Насправді, з усієї колекції вони обирають речі простіші і не концептуальні. Так мені не доводиться підлаштовуватись під іноземний ринок і щось переробляти", – ділиться особистим досвідом Володимир.

Дизайнер може по праву може пишатися власним професіоналізмом ще й з тих причин, що нинішня колекція готувалася заздалегідь і була відшита вже в червні, а зараз повним ходом іде підготовка до нового сезону.

Про тусовку UFW читайте тут >>> (1 частина) і тут >>> (2 частина)

Реклама:

Головне сьогодні