Червона колекція Андре Тана і "калейдоскоп" від Юлії Айсіної. Фото

Дизайнер Юлія Айсіна першою серед усіх запропонувала до наступного сезону життєрадісні веселкові барви: чисті яскраві кольори, соковиті ягідні відтінки, багатоколірні тканини. Чуттєва Айсіна ніколи не боялася кольору – її колекції завжди тішили око барвистим "вибухом".

Меланжевий і мультикольоровий трикотаж ручного плетення відкривав показ, перетікаючи у червону палітру: персиковий, кораловий, дівчачий рожевий, ліловий і колір фуксії на тлі сірих та оливкових обрамлень; блакитні та бірюзові відтінки з канарейковим жовтим і благородним охристим.

"Люди вже стомилися від сірої буденності і чорного одягу. Я впевнена: влітку всім захочеться яскравих насичених кольорів, строкатих суконь!" – переконує харизматична жінка.

Дуже вміло грається емоційна Айсіна з фактурами і кольорами, при цьому використовуючи майже класичні форми і силуети. Незмінні атрибути колекції: мікс грубого ручного плетення з тонким шовком, комбінезони, мереживні костюми. Моделі з поєднанням в’язання гачком і плетива на вилці з трикотажним оксамитом органічно вписались у стилістику літньої колекції.

Колекція схильної до неприкритого шику дизайнерки доповнена вишуканими дорогими прикрасами з каміння. "Ця колекція недешева, як і весь мій одяг, але не найдорожча. Вона коштує дорого через коштовну вишивку та інкрустації напівдорогоцінним камінням. От наступного сезону ви побачите мою найдорожчу колекцію, обрамлену виключно дорогоцінними каменями і коштовними ювелірними прикрасами," – в запальній ейфорії пообіцяла знову закохана жінка.

Юлія здебільшого працює з приватними клієнтами, а через дороговизну нарядів і велику кількість ручної роботи колекції Айсіної не можливо тиражувати на масового покупця. Та й цілей таких Юлія перед собою не ставить. "Я завжди кажу: якщо є попит, то має бути і пропозиція!" – натякає вона.

Цього вечора показав свою першу лінію smart couture дизайнер Андре Тан. "Кутюрною" була і подача колекції: в залі розносили шампанське, показ оформили живим музичним виступом. З такого приводу гості показу прийшли вишукано і стильно вбрані. А відданих клієнток дизайнера стало помітно одразу по розшитих натуральними перлами сукнях з попередньої колекції, яку Андре Тан називав шалено дорогою.

"Треба робити ставку на жіночність: цього давно не було в моді," – запевняє дизайнер, готуючи дефіле, присвячене славній добі Візантії.

Колекція Андре Тана

Дизайнер спромігся вибудувати цілу колекцію, використовуючи лише два "королівські" кольори: червоний і золото. Довелося експериментувати з фактурами і відтінками: колір бургунді, бордо, зістарена теракота, поєднання червоного з бежевим, чисте золото і охристі відтінки.

Войовничість образів, або лицарство (за творчим задумом дизайнера), читались лише опосередковано: масивна розширена лінія плеча, жорсткий стан, майже боксерські пояси.

"Царський" шик підтримано золотим шитвом, використанням ексцентричного, але модного останнім часом вушного аксесуару – каффів, масивних прикрас з камінням і пір’ям, ременів з аплікаціями.

"Всі бояться використовувати масивні оздоби. Єдине, від чого застерігаю я, – вони мають бути до місця! Наприклад, в офісі не зрозуміють, якщо ви вдягнете каффи. Важливо завжди дотримуватись дрес-коду," – розтлумачує Тан.

Колекція Андре Тана

Вишукані наряди, розшиті каменями, коштуватимуть клієнткам близько 3 000 євро. Дизайнер називає такі ціни "гуманними".

Колись він принципово не дарував коштовні сукні власного виробництва. Тепер зізнається, що має такий "гріх": "В усьому світі існує практика давати сукні на червоні доріжки."

"Розтиражовані колекційні вбрання можна буде придбати в магазинах, в індивідуальному порядку працюємо лише з зірками."

"Я люблю працювати над стилем, над концептом, розробляти повний гардероб "від і до". Пошиття одних брючок в ательє мене не цікавить. Не приховую, що вдягаю декількох впливових персон. Але прізвища назвати не можу!"

"Гроші люблять тишу, а великі гроші – гробову тишу!" – підсумовує обережний Тан.

А Ви вже знаєте, хто з українських знаменитостей відвідав показ Андре Тана? Подивіться фоторепортаж на TabloID UFW день 4. Зійшлися скандальні дами: Окунська, Розіта, Прокаєва

Реклама:

Головне сьогодні