Творчість на дороговказах. Фото

— 16 листопада 2012, 17:44

Cтікери дуже легко можна відклеїти, а художнє зображення, яке на них нанесено абсолютно не ускладнює читання самого знака, тому подібне "удосконалення" не можна вважати псуванням громадського майна.

Кліть народився у Франції в 1966 році, художню освіту він здобув у школі витончених мистецтв в Ренне, а потім переїхав до Риму, де займався реставрацією антикварних меблів. У 2005 р. він переїхав у Флоренцію, де живе і працює досі.

Художник каже, що думка "розписати" дорожні знаки прийшла йому в голову, коли він одного разу дуже довго їхав по місту і звернув увагу на те, що в ньому багато різних знаків, і які вони по своїй суті нудні. Знаки просто кажуть: стояти, направо, наліво і т.д.

Тоді художник вирішив зробити їх більш живими і додати їм додатковий сенс. Сьогодні плоди його творчості можна побачити у Флоренції, Туріні, Лондоні і Валенсії, а в найближчому майбутньому художник планує зробити набіг ще на кілька європейських міст і "навести лад" із дорожніми знаками і там.

Це незвичайна творчість має непоганий успіх: так, найперший знак, який знаходився на знаменитій площі Мікеланджело у Флоренції, і зображав Ісуса Христа, шанувальники навіть вкрали. У своїх роботах художник дуже часто звертається до релігійної теми.

Свої роботи клітей Абрахам виставляє не тільки на громадських дорожніх знаках. У нього є власна галерея у Флоренції, а також він продає свої скульптури і картини, і звичайно ж, дорожні знаки.

Твори художника користуються великим успіхом у приватних колекціонерів Парижа, Монте-Карло і Нью-Йорка.

За матеріалами Bigpicture.ru

Реклама:

Головне сьогодні