Мода зими: пальто замість шуби, светр замість блузи

Ще достеменно невідомо, наскільки морозною буде нинішня зима, але більшість світових дизайнерів та стилістів далеко не перший зимовий сезон пропонують вдягатися у красиві вовняні пальто замість хутряних шуб, чим вкотре радують захисників тварин. Яким же має бути модне цьогорічне пальто і з чим його носити – далі нашому огляді.

Традиційне англійське кашемірове пальто в клітинку – фаворит сезону. Класика не виходить з моди ніколи, тому подібний наряд стане в пригоді наступних декілька сезонів, особливо, якщо він має дуже актуальну зараз довжину міді, розлогий шалевий комір і пояс на талії.

Дизайнерське картате пальто зможе почивати в шафі як вінтажна річ, що послужить в майбутньому не одному поколінню модних пані. Може, саме таке вже чекає у шафці вашої матусі чи тітоньки?

Пальто – найпопулярніший верхній одяг цієї зими. Більшість модних панянок обирає довге чорне пальто. Щороку дизайнери демонструють мало барвистих рішень, тому чорне або сіре пальто складної конструкції – саме те, що і люксові бренди, і мас-маркет пропонують своїм клієнтам щозими.

Чорне вовняне пальто розлогого чи колоноподібного силуету, типу пончо поєднують зі шкіряними вставками, комбінують геометричним печворком з подібних фактур різних кольорових відтінків, тканиною різних малюнків.

Популярне сполучення чистих кольорів в одному строї, в основному, синього, білого, червоного і насиченого зеленого. Те ж стосується інших видів одягу. Прості темні пальта слід розбавляти показними аксесуарами, як то високі шнуровані чоботи, велика добротна сумка або хутряний лисячий комір.

Замість хутряної шуби дизайнери пропонують обмежитися розлогим коміром

Комір чи горжетка з хутра – чи не єдине натуральне хутро, запропоноване модницям до зими. З хутряним коміром класичне пальто набуває вишуканого вигляду. Серед інших хутряних аксесуарів: округлі шапки і шапки-вушанки, сумочки з хутра, і як варіант – хутряного пальто з довговорсової кози. Елітне хутро не потрапило до трендів цієї холодної пори року.

Молодим дівчатам пропонують короткі шубки та жилетки на пальто або комбіновані пальтечка з довгим та злегка кучерявим недорогим овечим хутром. Але справжнє надбання молодіжної моди – короткі штучні шубки з анімалістичним забарвленням під гепарда, рись та інших плямистих тваринок. Такі є серед пропозицій чи не кожного доступного бренду.

Тим же, хто звик до дублянок, не варто забувати про улюблене пальто або курточку з виворітки – вони і досі будуть актуальними. Так само як двобортні пальта і тренчі з цупкої вовни у стилі мілітарі: з погонами, патами і масивними відстрочками, підперезані шкіряними ременями. Кольори відповідні: зелені, болотяні, хакі й камуфляжі з використанням притаманних стилю силуетів: воєнізовані бушлати, двобортні пальто з кокардами на металевих ґудзиках в поєднанні з високими черевиками та шкіряними аксесуарами.

Стиль мілітарі досі актуальний

Але наймоднішою обновкою до прохолодної пори року стане кейп – пальто-накидка типу пончо з прорізами для рук. Нове слово в лексиконі модниці об’єднує в собі багато різновидів новомодного виду одягу – це й прості накидки з отворами для рук, широкі та довгі плащеподібні накидки, кейпи строгого пальтового крою з оформленими прорізями по лінії талії, кейпи на запáх і зі строгими двобортними класичними застібками, розмаїттям комірів та варіантів оформлення отворів для рук.

Кейп, як привід заявити про себе як про стильну сучасну модницю, пропонують носити на светри і навіть легкі пальтечка, комбінуючи з брюками або короткими спідницями та масивними чоботами, зручними сумочками через плече або невеликими з короткими ручками, оскільки великі сумки в такому вбранні носити не зручно.

Зрештою, можна порадувати тих, хто полюбляє зимові дуті курточки. Стьобані куртки, пальто, жилети, і ті ж таки кейпи серед модних тенденцій. Особливості: популярне діагональне ромбовидне стьобання, а в якості матеріалу підійде майже все – від класичних лискучих болоневих тканин до теплої пухнастої вовни і натуральної шкіри. Для відчайдушних модниць – дутики складного "космічного" крою.

Курточки складного, майже "космічного" крою пропонують модницям до зими

Чергова модна новинка сезону – стьобані комбінезони. Це не лижне спортивне екіпірування, як ми звикли про них думати. Дизайнерські комбінезони елегантні, лінії крою та стильові рішення повторюють літні однойменні вбрання з запáхом, точеною посадкою по фігурі.

Треба зауважити: комбінезони пасують далеко не всім! Від такої обновки варто утриматись низеньким дівчатам, пишним дамам та жінкам з показними стегнами. За нестримного бажання похизуватися у стильній обновці слід зупинити вибір на витончених, скроєних точно по фігурі комбінезонах з розширеними знизу холошами. Рятують стрілки на штанинах, вертикальний рисунок, правильні кольорові комбінації.

Точно не варто звертати увагу на безформенні мішкоподібні комбінезони: вони вже не на часі, та й пасують виключно худющим дівчатам.

Зимові комбінезони мають рукава

Простіше з базовими видами одягу – в моді майже ретро-класика, тому не відмовляйтеся від класичного костюму. Костюми строгого чоловічого крою – вигляд "під хлопчика" – стильове повернення до революційних двадцятих років. Жакет середньої довжини прямого силуету з глибокою застібкою на один або два ґудзика з тонким вилогом і невеликим коміром або навіть без них, в поєднанні з прямими брюками з напрасованими стрілками – кращий діловий варіант.

Ще тоншим, хлопчачо-підлітковим зроблять силует лампаси по боках брюк та незавузька лінія талії трохи нижче її природного положення. Нівелювання жіночності можливе за допомогою жакету-смокінгу прямого силуету. Стильно та витончено виглядатимуть костюми у дещо вечірньому обрамленні: з блискучих тканин, оздоблені шовком, лелітками. В такому можна з’явитись на роботі у свято чи в корпоративній компанії.

Класика і брюки з лампасами від кращих дизайнерів світу

Для офісу нагодиться класична спідниця-олівець довжиною до коліна чи за коліно. Але забарвлення у таких строгих спідниць може бути зовсім неочікуване – яскраве, у візерунки, принти, блискучі фактури, навіть, у лелітки. Не варто уникати довгих спідниць: вже наступного сезону всі ми вдягнемо пуританське міді.

Мода на спідниці та сукні з басками поступово відходить в минуле. Все частіше стилісти пропонують окремі баски і фантазійні ремені, що формою лише нагадують славнозвісний елемент одягу.

Блискучу парчу і тканини з люрексом можна поєднувати з м’яким плетивом, "волохатими" тканинами, ніжним шифоном – загалом, усім, що підкреслить контрастність фактур. Багато блискучих, у прямому розумінні слова, пропозицій у вечірній моді: від шовкових тонких суконь, густо драпірованих, до важких "дорослих" парчових і оксамитових нарядів до долу.

Стриманий костюмний варіант – теплий вовняний комплект з фактурної тканини з виробітком. Тут вже можна дати волю фантазії і бажанням: серед популярних тканин жакардові фактури і меланжеві вовняні полотна стилю Коко Шанель, кольорові дрібні східні візерунки та клубні нашивки емблем і гербів. Але й тут не обійдеться без блиску. Ансамбль буде неповним без прикраси з великого каміння чи стразів, або бодай геометричної аплікації з крупних каменів.

Лелітками, всіляким камінням та кристалами вбрання не зіпсуєш

Для повсякдення та дачних вихідних перед комином за склянкою глінтвейну краще підійдуть старі добрі светри з товстої пряжі з виразними візерунками: косами, шишками; фактурами: пухнастою ангорою, бахромчатим люрексом; забарвленнями: меланжем, геометричними візерунками, модним нині зображенням черепів. Букльований або з візерунком "шишки" ретро-светрик має оселитися в кожній модній шафці.

Светри та кофтини заправляють у спідниці і штани, лише з легінсами чи вузькими штанами-дудочками короткі светрики носять навипуск. Трикотажні водолазки можна поєднати з короткими спідничками-кльош. А в’язані сукні-мішки і довгі светри-плаття вже не актуальні.

Зате на зиму дизайнери несподівано запропонували шорти. Об’ємні шорти-бермуди зі шкіри наче зі сторінок журналу "Burda" пострадянських часів стануть провісником тривалого засилля ери моди 90-х років.

Плететні светри з шишками – в центрі уваги

Не в тренді зручні валянки на пласкій стійкій підошві. До зими дизайнери пропонують багато незвичного демонстративно-показного взуття. Майже все воно на високих підборах, за виключенням хіба що воєнізованих шнурованих черевиків.

Прекрасною альтернативою зручному пласкому взуттю буде взуття на прихованій танкетці та суцільному підборі. Це можуть бути як черевики, ботильйони, так і високі чоботи ледь не за коліно або з призбореною м’ятою халявою. Схований підбор-танкетку виділяють фактурою або оздобами. В моді високі широкі халяви і взуття з шипами та заклепками.

Високе взуття без підбору – нова модна форма чобіт і черевиків. В таких чоботах створюється ефект, що ви йдете наче навшпиньки. Насправді ж, стилісти запевняють, що і таке дивакувате взуття може бути зручним.

До черевиків також застосовується основний принцип цієї зими – поєднання фактур і кольорів

До черевиків застосовується основний принцип цієї зими – поєднання фактур, а також поєднання замші і лакової шкіри, наприклад, у замшевих чоботах лаковий носочок, п’ята, або халява.

Схожі тенденції царюють і серед сумочок. Невеликі сумки з поєднання тисненої шкіри, лаку, замші різних кольорів, або невеликі, але місткі сумки-конверти, що радше нагадують цупкі коробочки чи обгортки цукерок, стануть гарним доповненням загального образу. Ультрамодні неонові лакові синтетичні матеріали пасуватимуть молодим модницям, а сумочки-дутики сподобаються спортивним дівчатам. До речі, серед варіантів "дутих" сумочок і класичні шанелівські та діорівські строчені матеріали.

До аксесуарів пропонують яскраво-неонові пластикові прикраси у вигляді квіток, обідки та опліччя з масивних каменів, текстильні брошки та підвіски з лелітками. Не залишаться поза увагою класичні прикраси з традиційних дорогоцінних металів та каменів: у святкових колекціях вони здебільшого набувають фантазійних флористичних форм, вражають масивністю та перевантаженістю.

Модним довершенням і крапкою в образі слугуватимуть довгі шкіряні рукавички, вони пасуватимуть до кейпів і светрів з коротким рукавом.

Високі шкіряні рукавички цієї зими шалено популярні

Не в моді цієї зими:

- шуби з дорогого хутра і довгі шуби

- хутряні гламурні жилетки

- приталені силуети ділових костюмів

- повсякденні робочі ансамблі без блискучих вкраплень

- короткі вузькі спідниці

- джинсові строї

- уггі та валянки

- просте однофактурне взуття

- великі сумки зі спінених шкірозамінників

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній Michael Kors, Marks & Spencer, MONCLER, Valentino, Saint Laurent Paris, KARL, Just Cavalli, Fendi, Артем Климчук.

Реклама:

Головне сьогодні