Дружина Льовочкіна відмовилась від участі у Венеціанській бієнале

— 6 грудня 2012, 14:53

Про це вона написала у своїй офіційній заяві на персональній сторінці у Facebook.

"Я відмовляюся від участі в 55-ій міжнародній Венеціанській бієнале, в складі художників українського павільйону, до участі в якій був відібраний мій проект", - написала Ліхачова, яка мала представляти Україну разом з двома харківськими художниками Миколою Рідним і Гамлетом Зіньковським, а також київською художницею Жанною Кадировою.

[L]Як нагадує Ліхачова у своїй заяві, організація виставки українського павільйону на Венеціанській бієнале частково фінансується з державного бюджету.

"У такий спосіб держава підтримує художників, що представляють її ім’я на міжнародному подіумі та підвищують престиж українського мистецтва. І це, безперечно, правильно. Я хочу, щоб цією підтримкою скористалися талановиті художники, які дійсно її потребують", - додала Ліхачова, яка, як відомо, є дружиною глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

"На щастя, талановитих художників в Україні багато, і я переконана, що вони зможуть достойно представити нашу країну", - додала Ліхачова.

Як повідомив у коментарі "Українській правді. Життя" комісар українського павільйону на 55-ій Венеціанській бієнале Віктор Сидоренко, Ліхачова попередила його про своє рішення перед публікуванням заяви.

"Вона не пояснювала, чому так вирішила. Вона має право не пояснювати, а я не прискіпливий, і не питав. Може, проект не встигає підготувати, бо у неї він складний технологічно, цікавий, але складний", - сказав Сидоренко.

Водночас він зауважив, що тепер не буде проводитись додатковий конкурс, щоб залучити до участі у бієнале ще одного художника.

"Ми вже відібрали художників. Вони всі талановиті люди. Думаю, все буде нормально, вони справляться", – додав Сидоренко.

"Вперше Україна до нового року визначається з проектом, зазвичай вона визначались вже після. Хоча в принципі – дедлайн завжди був 10 грудня. Ми все встигаємо", додав Сидоренко.

Венеціанська бієнале 2013 року стартує 1 червня. Україна на ній представить проект "Енциклопедична башта" – уявний музей головних винаходів людства.

Реклама:

Головне сьогодні