У премії Пінчука з’явився ще один переможець. Фото

— 15 січня 2013, 15:51
Меіро Коідзумі

Переможця у цій номінації визначали за результатами інтернет-голосування, яке тривало з 9 листопада 2012 року по 13 січня 2013 року на вебсайті PinchukArtCentre.

"Приз громадськості" не передбачає грошову винагороду, а являється свідченням прихильності поціновувачів мистецтва до автора.

Як зазначають у PinchukArtCentre, Коідзумі представив три роботи, об’єднані спільною темою самопожертви в ім’я свого народу. Художник показує стоїчні поведінкові моделі, які глядач очікує побачити в цьому контексті, і йде далі, шукаючи особисті емоції, чорний гумор та почуття провини.

Як відомо, лауреатом головної премії Future Generation Art Prize 2012 стала Лінетт Ядом-Боакьє, художниця з Великобританії.

Вона стала переможницею другого конкурсу Future Generation Art Prize, яка становить $ 100 000, з яких $ 60 000 художниця отримає готівкою, а $ 40 000 - у вигляді гранту на створення нових творів мистецтва.

Відповідно до рішення журі Жонатас ді Андраде (Бразилія), Міколь Ассаель (Італія), Ахмет Огют (Туреччина), Райан Табет (Ліван) і Марва Арсаніос (Ліван) розділили між собою Спеціальну премію.

Враховуючи кількість художників, удостоєних Спеціальної премії в 2012 році, було ухвалено рішення збільшити початкову суму (що складала $20 000) на стажування та сприяння подальшому розвитку художників. Про це у своїй промові на Церемонії нагородження заявив засновник Премії Future Generation Art Prize Віктор Пінчук.

"Там, де тиші замало" Меіро Коідзумі
"Там, де тиші замало" Меіро Коідзумі
"Там, де тиші замало" Меіро Коідзумі

Переможців Future Generation Art Prize 2012 цього року визначало міжнародне журі у складі Каролін Христов-Бакарджієв (Німеччина), Анальдо Фаріаса (Бразилія), Массіміліано Джіоні (США), Керол Інхуа Лу(Китай), Ханса Ульріха Обріста (Великобританія), Екхарда Шнайдера (Україна ) та Ненсі Спектор (США).

У 2010 році першою переможницею конкурсу молодих митців віком до 35 років і володаркою Головної Премії Future Generation Art Prize стала бразильська художниця Сінтія Марселле.

Художником, який отримав Спеціальну премію, став румунський митець Мірче Ніколае.

Усі фото pinchukartcentre.org

Реклама:

Головне сьогодні