Тест

Топ-10 книг, які купують українці

Як повідомляє видання "Фокус", із топ-10 найбільш продаваних книг 2012-го року - лише три написані українськими авторами.

1. "50 відтінків сірого", Е. Л. Джеймс

Роман розповідає про складні стосунки підприємця Крістіана та студентки Анастейши. Книга, яка має велику кількість еротичних сцен, одразу ж стала бестселером.

2. "Шантарам: Роман", Грегорі Девід Робертс

Автобіографічна історія австралійського грабіжника, що втік з в'язниці і кілька років прожив в Індії. Книга тримається в списках бестселерів протягом останніх двох років.

3. "На 50 відтінків темніше", Е. Л. Джеймс

У другій частині еротичної трилогії "П'ятдесят відтінків" автор розповідає про стосунки все тих же героїв. Але цього разу відвертих сцен у романі менше, а романтики і емоцій - більше.

4. "Кохання живе три роки", Фредерік Бегбедер

Роман-роздум про те, чому кохання не переживає трирічну річницю, Бегбедер написав багато років тому.

Однак минулого року книга повернулася в списки бестселерів - в основному завдяки нещодавній екранізації.

5. "Подібно до ріки", Пауло Коельо

Письменник чергового разу викладає свою популярну філософію, в якій буддизм змішаний з християнством. Цього разу - у вигляді сотні з гаком коротких новел, що нагадують притчі.

6. Стів Джобс, Уолтер Айзексон

Біографія Стіва Джобса, бесіди з ним, його родичами, колегами та суперниками.

7. "Залишинець. Чорний ворон", Василь Шкляр

Історичний роман про боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади в 1920-х роках Василь Шкляр писав цілих 13 років. Після всіх перевидань сумарний наклад книги склав 50 000 примірників, а сам роман вже другий рік тримається в списку вітчизняних бестселерів.

8. "Биті є Книга 2. Макс", Люко Дашвар

У трилогії "Біті є" письменниця розповідає про складнощі кохання. Сюжет другої книги обертається навколо теми хворобливого розриву стосунків, який довелося пережити головному героєві.

9. S.N.U.F.F., Віктор Пелевін

Останній з написаних Пелевіним романів розповідає про кохання людини і робота. Дія розгортається в постапокаліптичному світі, проте книга наповнена сатирою, в тому числі і політичною.

10. "Дій! 10 заповідей успіху", Іцхак Пінтосевич

Книга-тренінг, в якій автор виклав основні правила, дотримуючись яких можна досягти небувалих висот.