Британські лікарі призначатимуть пацієнтам книжки

— 1 лютого 2013, 16:37

Брошури з назвами "лікувальних" книжок, до яких увійшла номінована на Букерівську премію "Сидр та Розі", планується видавати під час прийомів уже з травня.

Список із 27 книжок спеціально склала організація Reading Agency, пише The Daily Mail.

"Читачі обрали книги, котрі, на їхню думку, мали здатність покращувати самовідчуття", - каже керівник відділу досліджень Reading Agency Деббі Хікс.

"Читання справді є дуже хорошим засобом для боротьби зі стресом. Воно допомагає утекти до іншого світу і вийти за межі вашого повсякденного життя… Є багато доказів того, що читання дійсно допомагає розслабитися та відволіктися, і це хороша стратегія для долання стресу та тривоги", - додає вона.

На пропозицію відгукнулися чи не всі бібліотеки країни. Книги зі списку, котрі будуть призначати лікарі, пацієнти зможуть знайти на їхніх полицях. Також їх видаватимуть у деяких лікарнях та коледжах.

Щоправда, експерти підкреслюють - "книжкова терапія" запланована лише як додаток до курсу лікування, який обиратиме лікар.

Отже, до програми "Книжки за рецептом" увійшли такі твори: перша частина автобіографічної трилогії англійського поета і письменника Лорі Лі "Сидр та Розі", "Пляжне кафе" Люсі Даймонд – про жінку, яка намагається дати раду спадку, котрий несподівано на неї звалився, провінційному кафе.

Також у списку є "Нотатки з маленького острову" американського письменника Білла Брайсона, роман "Гарун та море історій" лауреата Букера Салмана Рушді, "Маленька історія світу" історика Ернста Гомбріха та "Остання битва майора Петтігрю" Хелен Сімонсон.

Піднімати настрій читачам іще має роман "У пошуках кохання", написаний анлійською письменницею Ненсі Мітфорд у 1945-му році, книга для дітей "Таємничий сад" Френсіс Бернетт, "Дим та дзеркала" – збірка оповідань та віршів відомого фантаста Ніла Геймана.

До Топ-27 ще увійшов жіночий роман "На Місяць і назад" Джілл Манселл та "Зимова книга", збірка оповідань Туве Янссон.

Реклама:

Головне сьогодні