"Відважна 3D" отримала “Оскар” як найкращий мультик

— 25 лютого 2013, 05:29

"Відважна" є режисерським дебютом Марка Ендрюса, відомого як сценарист фільму "Джон Картер: Між двох світів".

У центрі оповіді мултика - родина шотландського короля Фергюса. У нього є жінка Елінор, дочка Меріда та троє маленьких, але вкрай винахідливих синів-трійнят. Всі персонажі дуже яскраві та типажні. Харизматичний, мужній, але водночас лагідний та веселий король, по-королівськи стримана та ніжна й любляча королева, шибеники трійнята та схильна до авантюр, пригод та стрільби з лука старша донька.

[L]Коли приходить час видавати Меріду заміж, її батьки влаштовують спеціальний лицарський турнір. За руку дівчини мають змагатися сини ватажків найголовніших шотландських кланів, проте Меріда ще не готова до заміжжя.

Претенденти у чоловіки також не надто вправні, і в результаті у турнірі перемагає сама Меріда. Ця витівка призводить до сварки із матір’ю, і дівчина намагається знайти допомогу в чаклунки. Та, звісно, чари – річ чудова, проте небезпечна, і в результаті усе йде шкереберть.

Але саме через труднощі герої віднаходять порозуміння та, найголовніше, свою долю, яка живе в них самих, і яку вони можуть змінювати.

Реклама:

Головне сьогодні