Чоловіча мода: гламурні косухи та піджачні костюми з шортами

Весна покликана остаточно зруйнувати модні стереотипи. Світові будинки моди вже декілька сезонів насаджують абсолютно новий чоловічий образ: мужчини розкомплексованого і впевненого, дещо самоіронічного.

Якщо впродовж декількох сезонів чоловіки лише придивлялись і звикали до несподіваних модних нововведень, то зараз настав час активно втілювати дизайнерські рекомендації в життя.

По-перше, мужчинам доведеться переглянути власне ставлення до традиційного офісного костюму, зміниться сприйняття речей і окремих видів одягу, які раніше вважали за табу. По-друге, в геометричній прогресії росте асортиментний ряд. До цього часу сильній статі не пропонували такий багатий вибір повсякденного одягу та трикотажу, і не приділяли надмірної уваги деталям і аксесуарам. Далі – про все докладніше в нашому традиційному сезонному огляді.

Чоловікам, які все ж таки стежать за модою, просто перетворитися на справжніх стиляг. Для повсякдення нагодиться шкіряний та джинсовий одяг в абсолютно новому ракурсі: сильній статі пропонують грубий денім і цупку шкіру. З початком чергового мотосезону навіть тим чоловікам, які не причетні до мотоциклів і не захоплені двоколісною романтикою, все ж таки знадобиться стильна мотокуртка.

Сучасні косухи виготовляють з екзотичних різновидів шкіри і пропонують розмаїту кольорову палітру

Сучасні шкірянки та косухи сподобаються брутальним чоловікам, які прагнуть виглядати справжніми байкерами, так і цілком "домашнім" парубкам. Здається, весь секрет такої популярності у характерній косій застібці на блискавці. Більш цивілізовані мотокуртки виготовляють зі шкіри під рептилій, екзотичних видів шкіри, і пропонують розмаїту кольорову палітру.

Пристрасть до натуральної шкіри охопить цілком стриманих офісних хлопців, яким властиве обирати класичні фасони. Дизайнери пропонують класичні за кроєм плащі і тренчі з поясом та широкими розлогими комірами в шкірі несподіваних вичинок: ніжній, м’якій та полірованій, або сухій, зашкарублій та затертій. І вкотре фаворитом серед кольорів опинився природній тьмяний червоний колір та його теплі відтінки: теракота, червоне дерево, червона глина, відтінки пожовклого листя.

Дизайнерський "мальований" тренч

На мінливу весняну погоду для верхнього одягу використовують блискучі болоневі і водонепроникні тканини. З них переважно шиють тренчі, плащі-дощовики, окремі деталі, а також використовують подібну "пластикову" та резинову фактуру на взутті й аксесуарах. Дуже актуальні парки і штурмівки – їх можна сміливо вдягати навіть на офісний костюм.

Що неодмінно має з’явитись у шафі сучасного чоловіка, не зважаючи на його стильові вподобання, – трикотажна водолазка, зв’язана "резинкою"

Облягаючі цупкі водолазки носять як з джинсами, повсякденними брюками, так, власне, і вдягають під костюм. Але здебільшого сучасні водолазки задумані як самодостатня одиниця одягу, тому фактура їх показна, рельєф візерунку дуже помітний, а кольори доволі яскраві: чисті зелені, жовті, помаранчеві, сині та червоні варіанти на будь-який смак. Кольорові водолазки обов’язково заправляють у вузькі брюки з ременем, світлого або темно-синього відтінку.

Не вийдуть з ужитку і в’язані "косами" кофтини на ґудзиках

На весну пропонують колосальний вибір трикотажних кофтин. З наближенням тепла каталоги рясніють пропозиціями трикотажних кофт і тенісок машинного плетення з легких видів пряжі: бавовни, віскози, шовку з домішками і льону. Кольори також екологічні. Як альтернатива незручним офісним костюмам, з’являються трикотажні кофтини, скроєні точнісінько за подобою класичного піджака – з вилогами, коміром і трьома кишенями. Досі в ужитку кофти, светри і пуловери з плетеними візерунками й аранами.

Класичні ділові костюми-двійкі або костюми-трійки нині зустрічаються все рідше. Чоловіки схильні поєднувати різнокомплектні піджак і брюки. Тільки у виключних ситуаціях мужчин прирікають на протокольні класичні костюми, чим може служити сірий клітчастий костюм італійського стилю.

Розкутість передбачає спрощення крою та силуетів чоловічих костюмів. В модних піджаках на два ґудзика лінія плеча і посадка на грудях стає м’якшою, форми округлі, талія не надто підкреслена. Актуальні піджаки з невеликим коміром і вилогами з прямими або трохи загостреними кутиками. Піджаки вільного стилю оформлюють оздоблювальними швами, нашивками на ліктях і накладними кишенями замість класичних прорізних.

Піджачні костюми в цьому сезоні мають право бути різнокомплектними

В класичних лініях з’являється більше субтильності, костюми стають вузькими і дрібними, майже хлопчачого виду. В такому стилі піджак короткий, застібка висока, на два ґудзики. Це додатково підкреслено округлою лінією борта і мініатюрним коміром. Вузькими виглядають як рукава, так і сам піджачок. Його доповнюють не менш облягаючими і закороченими брюками.

Антиподом такого костюму стануть картаті й однотонні піджаки з двобортною застібкою. Але вони також доволі м’якої форми, а носять їх здебільшого з ефектом "на виріст", підкочують рукава і не застібаюючи. "Довгов’язі" піджаки пасуватимуть худеньким парубкам. Їх комбінують з широкими брюками із защипами, хоча брюки все одно мають бути короткими або підкоченими.

М’якість форм досягається за рахунок мінімалізації цупких прокладок в літніх моделях піджаків і використанню натуральних бавовняних тканин, льону та полегшених вовняних чи шовкових полотен, якщо того вимагає офіційний дрес-код.

Кольорові поєднання в костюмі і використання пікантних деталей додадуть образу свіжості і незашореності

Класичні костюми шиють здебільшого у блакитній гамі: від небесно-лазурового до ультрамариново-синього з можливими рисунками у майже непомітну клітинку або рубчик. Кольори сучасних костюмів та комплектів: ніжні бежеві і кремові, охристі відтінки, землисті і пісочні барви, а також пастельні відтінки блакитного, теракотового. Пасуватимуть до них темно-синій і графітовий, але в жодному разі не чорний колір. Брюки мають бути темнішими за піджак, в інших варіантах: білі брюки з кольоровим піджаком, барвисті штани і темний піджак.

Комбінувати можна і матеріали в одному костюмі: льняний піджак в поєднанні з бавовняними брюками або костюмними шортами; і стилі: костюмний піджак з шортами спортивного стилю так само як куртку, вдягнута з костюмними брюками.

Пальта, куртки та штурмівки – до будь-чого в цьому сезоні пасуватимуть шорти

Без кольоровості в цьому сезоні ніяк. Навіть дуже спокійний стрій слід доповнити пікантними кольоровими деталями типу шарфа, краватки, шийної хустки, або зовсім нюансними: різнокольоровими ґудзиками на рукавах чи контрастною оздоблювальною строчкою.

Виграшно поєднання "середземноморське" блакитного і небесного з пісочним, цегляним, рудим і навіть яскраво-помаранчевим, відтінками дерева, охри, молочного чаю, кротовим, а також суцільно білі строї і костюми кольору слонової кістки.

На окрему увагу цієї весни заслуговують чоловічі шорти. Пікантно виглядатимуть дещо невідповідні один одному за фактурою, малюнком чи навіть стилем шорти і верх. Шорти, які можна вдягнути з піджаком чи жилетом – костюмні шорти з відповідного матеріалу і крою – вже декілька сезонів хвилюють уяву модників. Цієї весни, а за нею і влітку, вони стануть чи не провідним трендом чоловічої моди. Завзяті дизайнери пропонують готові костюми-двійки з шортами.

Шорти з сандалями і піджаком – новітнє дизайнерське рішення

Запастись парою-трійкою шортів радимо ще до початку жаркого сезону. За певних ситуацій цілком доречним буде поєднати їх з блейзером чи курткою-паркою.

Шорти носять буз шкарпеток, з мокасинами, сандалями чи лоуферами. Але до такого чоловікам не звикати, адже вже декілька років стилісти пропонують на теплу пору позбуватися шкарпеток. Популярні короткі брюки і навіть брюки-капрі довжиною вище щиколотки носитимуть обов’язково без шкарпеток. Але такий лук доречний далеко не в кожній ситуації. Краще обрати не надто короткі широкі шорти, або костюмні шорти, лише на кілька сантиметрів вищі коліна. Костюми із шортами і досі неприпустимі в офісному стилі й у більшості громадських закладів, особливо ті, що оголюють коліна.

Замість обридлих однотонних сорочок – широке розмаїття картатих та смугастих сорочок і тенісок

Сорочка також стане необхідним атрибутом весни. Окрім класичних однотонних сорочок, чоловікам запропонують розмаїття бавовняних сорочок і тенісок у різноманітні візерунки і мотиви: картаті сорочки, сорочки у смужку і квіточки, сорочки з поєднанням різних орнаментів і величини рисунків. Блакитний колір і його відтінки – превалюють.

Дівчата можуть буквально "завалювати" своїх чоловіків новими сорочками, адже стилісти пропонують вдягати навіть по дві сорочки одразу: тонку бавовняну і незащібнуту верхню байкову чи фланелеву, на додачу поєднуючи все це з тонкою краваткою або навіть популярнішою за неї шийною хусткою.

Сорочка на сорочку – і модно, і тепло

Незмінні супутники довершеного образу – краватка (або хустка) і темні окуляри. Якщо краватки до піджаків – узвичаєний аксесуар, то на темних сонцезахисних окулярах дизайнери зробили додатковий акцент. Поліцейські окуляри-крапля із дзеркальними лінзами на класичних тонких металевих дужках, темні прямокутні окуляри на півобличчя з широкою роговою оправою, ультрамодні чорні окуляри з кольоровими пластиковими оправами або темні лінзи у прозорій оправі з широченними дужками: на будь-який смак і стиль знайдеться своя улюблена форма.

Не мати жодних окулярів вважається моветоном, тому доведеться підібрати принаймні іміджеві окуляри стриманого стилю, але з широкою оправою, уникаючи чорного кольору.

Образ не буде довершеним без темних окулярів і новомодних меланжевих шкарпеток

Великі сумки, портфелі на застібках, ранці, спортивні сумки, баули і навіть декілька сумок одночасно – в кількості та розмірах шкіргалантереї можна не стримуватись. Зате варто віддати перевагу виключно натуральній шкірі.

Взуття нового сезону: високі чоботи з грубої шкіри, зручні шкіряні черевики, і мотобути – невисокі прямі чоботи без застібок з товстої шкіри, мокасини і сліппери, лоуфери і відкриті сандалі. До взуття стилісти пропонують не вдягати шкарпеток, але якщо ситуація вимагає дотримання певних норм, на шкарпетки існує власна негласна мода. Так популярні цупкі меланжеві шкарпетки з грубої пряжі з характерним об’ємним плетенням, високі шкарпетки з візерунками.

Великі терті портфелі та сумки. В кількості та розмірах шкіргалантереї можна не стримуватись, зате варто віддати перевагу натуральній шкірі

Не актуальні в цьому сезоні:

- теплі весняні пальта

- строгі лінії піджака і жорстка посадка по фігурі

- нудні однотонні строї, відсутність яскравих вкраплень

- темні костюми

- чорний колір

- метелики

- маленькі сумочки і барсетки

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній Belstaff, Salvatore Ferragamo, Gant, McNeal, Tommy Hilfiger, Emporio Armani, H&M, Tom Ford, Dolce & Gabbana.

Реклама:

Головне сьогодні