"Чорна п’ятниця": колекції Каменської/Кононової і Лілії Літковської

Інтелектуальні дизайнери нового покоління не надто балують публіку кольоровими колекціями, а власні творчі ідеї схильні передавати в формах і лініях, обираючи полотном для таких експериментів чорний колір.

Схожі уподобання у декількох українських дизайнерів: неперевершених Каменської/Кононової та самобутньої Лілії Літковської. Цього року їх дефіле йшли у розкладі один за одним, а в залі на обидва покази збирались майже одні й ті самі клієнти.

Ірина Данилевська, палка шанувальниця обох вітчизняних брендів, вшановуючи талант кожного, змінювала наряди на кожен показ: червону вечірню сукню від Каменська/Кононова і чорне вбрання з блискавками від Лілії Літковської.

Дизайнерський дует Наталії Каменської та Олесі Кононової, який торік отримав премію BFA "Найкращий дизайнер року", користується нині шаленою популярністю серед світського товариства. Дуже полюбляють наші дами вдягати сукні бренду на різноманітні публічні заходи і червоні доріжки.

Колекція Каменської/Кононової

В цьому році дует оголошено офіційним дизайнером Одеського Міжнародного Кінофестивалю, дівчата взялись за розробку лінії аксесуарів для МАУ і продовжують співпрацю з популярним взуттєвим брендом. Загальнодоступне взуття з нинішньої колекції очікуйте в продажу вже восени.

Як в аксесуарах, так і в одязі, вкотре провідним кольором став чорний. Дівчата дотримуються іншої думки: "Нам закидали, що колекції здебільшого чорні, але здається, в нинішній кольору предостатньо." Відтак, з’являються барвисті вкраплення: блакитний, гірчичний, теракотовий, гранатовий; і неймовірна фінальна червона сукня.

Колекція Каменської/Кононової

Натхненна подорожами дівчат до Непалу та Тибету, колекція вийшла ідейно відточеною, з присмаком тонкої східної філософії. "Ми спробували переосмислити елементи азіатського етнічного костюму. Нам цікавий пошук нового конструктиву в традиційних формах," – розповідають дизайнерки про творчі пориви і одночасно діляться робочими моментами. Спеціально для "східної" колекції в Карпатах було замовлено "екологічне хутро" – домоткане полотно з овечої вовни, виготовлене за традиційними технологіями: воно пралося вручну на дерев’яній прялці, після цього валялося в греблі гірської річки.

Колекція Каменської/Кононової

Образ сучасниці і мужньо-войовничий, і жіночно-ніжний водночас. Для сильної та впевненої дівчини-"воїна" Каменська/Кононова пропонують "самурайські" наряди: зумисне розширені штани з глибокими складами по талії, пояси-кушаки, плащеподібні деталі на спинці, шалеві коміри на запáх, використання прийому багатошаровості кімоно у спідницях і пальто.

Дух сильної і самодостатньої жінки імпонує Лілії Літковській. За власним визначенням, в нинішній колекції втілено образи підкреслено сексуальної актриси та співачки Марлен Дітріх і протестної андрогінності Патті Сміт, "хрещеної мами" панк-року.

Колекція Лілії Літковської

Лілія використовує прості геометричні силуети класичного костюму, нівелює жіночність, грається з алегоріями і спотвореннями – це жакети з розширеною лінію плеча, широкі брюки з гіпертрофованими манжетами, жилети і безрукавки з двобортною застібкою, чоботи на підборах з високою танкеткою і лоуфери на пласкій платформі, надто схожі з минулорічними від Каменської/Кононової.

Колекція Лілії Літковської

Крім улюбленого чорного кольору в графічних ахроматичних поєднаннях з білим, цього разу Лілія дозволяє собі відтінки сірого в костюмній вовні, смарагдовий в шовкових полотнах і недоречні деталі в леопардовий принт.

Усі фото Артема Жавроцького

Реклама:

Головне сьогодні