Тиждень Моди: стриманість і сірість

Цьогорічний український подіум виглядає тьмяно і безколірно. Стриманістю художніх прийомів, силуетів, пропорцій та поміркованими кольоровими варіаціями "грішать" майже всі учасники, чи дизайнер, орієнтований на тиражування колекцій для магазинів, чи модельєр, що працює виключно з приватними клієнтами над дорогими нарядами в одиничному екземплярі.

Похмуру зиму слід очікувати від дизайнерки з Одеси Лариси Лобанової. Для нинішньої осінньо-зимової колекції Лариса застосовувала холодні і відчужені фольклорні мотиви скандинавського краю. Одяг для "нордичних красунь" практичний, утилітарний і компліментарний, який поєднується безліччю варіантів. Тим не менше, як і колись, бренд робить ставку на східних замовників, з якими має тривалу співпрацю, тому фасони одягу закриті, стримані і дещо по-східному загадкові

Колекція Лариси Лобанової

Творчість Лариси Лобанової в першу чергу помітна тим, що жінка щосезону застосовує нові авторські принти в своїх колекціях. Принти української дизайнерки навіть копіюють: обізнаних модників неабияк здивував той факт, що в літній чоловічій колекції John Galliano використано майже ідентичний принт Лариси Лобанової чотирирічної давнини.

Колекція Лариси Лобанової
Колекція Лариси Лобанової

Дизайнер запевнила, що судитися з відомим брендом вона не збирається, хоч на тканини має весь пакет авторських прав. Але їй дуже полестило, що український дизайнер зміг стати прикладом для наслідування.З новою колекцією Лариса вже встигла відвідати виставки на Паризькому тижні моди та Міланському. Як не дивно, образ снігової королеви сподобався байєрам із Узбекистану і Таджикистану. У глибокому символізмі візерункаів осінньо-зимової колекції вони навіть розгледіли "рідне".

В недалекому майбутньому обіцяє власне феєричне підкорення Парижу світський дизайнер Юлія Айсіна. Через особисті переживання завжди чуттєва та життєствердна Айсіна представила однотонну сіро-чорну колекцію. На тлі торішнього кольорового вибуху це може виглядати як емоційний перепочинок, або ж зумисне прагнення попрацювати над формами і фактурами.

Клієнтів у "люксової" дизайнерки від цього навряд чи поменшає, адже Юлія водить дружбу майже з усім столичним бомондом, який справно відвідує її покази.

Блиску і еротизму, хоч і на сірому тлі, але вистачало. Спідниці з високою талією, короткі двобортні жакети-болеро, прозорі блузи і мереживо, хутряні оздоби і ремені, зав’язані бантиком – у всьому відчувається гіперсексуальність. Одяг від Айсіної виглядає красиво та дорого. Дизайнер, який працює у luxury-сегменті, не скупиться на прикраси і оздоби з напівдорогоцінного каміння, і навіть повсякденний одяг доповнює коштовними ювелірними прикрасами.

"Один такий стрій може коштувати до 100 тисяч євро," – запевняє популярна дизайнерка.

Ще один дизайнер весняного Тижня Моди Світлана Бевза не захоплюється зайвим прикрашанням і сповідує в своїй творчості чистий мінімалізм. Лаконічна зимова колекція з образами ляльок-маріонеток складається здебільшого зі стриманих пальт і кейпів з вовни та коротковорсового хутра, шкіряних суконь, спідниць довжиною міді і брюк з манжетами та лямками через підбори.

Колекція Світлани Бевзи

Східний футуризм і японська лаконічна стилістика читаються у схожих на кімоно пальтах з широкими рукавами, підперезаних широченними поясами, взутті на танкетці, загальній утилітарності строїв та чудернацькому авторському принті при суцільній кольоровій стриманості.

Жахаючий і заворожливий принт з ляльковими обличчями наштовхує на безліч асоціацій, серед яких з глибин підсвідомого виринають лялькові фільми жахів, тягар дитячих страхів і ненароджені діти.

Колекція Світлани Бевзи

Принт, вперше використаний у творчості дизайнера, передвіщає стати знаковим для творчості дизайнера і закріпити за майстринею власний творчий підпис. Тим паче, на паризькій виставці Tranoї, звідки щойно повернулася дівчина, творчість Світлани Бевзи прийшлася до смаку російським байєрам.

Реклама:

Головне сьогодні