Чоловіча мода від Сержа Смоліна: один у полі воїн

Серж Смолін – єдиний дизайнер поміж півсотні представлених впродовж п’ять днів Українського Тижня Моди, хто продемонстрував чоловічу колекцію.

Показ дизайнера став заключним у модному марафоні, до нього була прикута підвищена увага як палких шанувальників, так і злостивих критиків. Тим не менше, зі своїми обов’язками перед сильною половиною людства Смолін справляється на відмінно. За такої перспективи і до премії як кращого чоловічого дизайнера року недалеко.

Нинішня колекція майстра присвячена творчості каталонського абстракціоніста Хуана Міро. Дизайнер створив моделям ретро-образи з тоненькими закрученими вусиками і сіточками на зачісках, обіграв традиції крою та декоративні елементи тієї епохи, використав яскраві кольори і строкаті прикраси в чоловічих костюмах за мотивами полотен Хуана Міро.

Крім класичних піджаків з кольоровими налокітниками та контрастними комірами, образ художника-майстра дизайнер підтримує комбінезонами-робами, плащами-халатами, шкіряними жилетками і фартухами з прозорими кишенями. Реплікою ретро виступають в колекції оксамитові шийні метелики, коса лінія плеча по спинці, клітинка "гусяча лапка".

Серж наполегливо рекомендує повернутись до славних традицій носити костюми. "Це були елегантні часи!" – Захоплено розповідає дизайнер. "Ви зверніть увагу, раніше ж ніхто не вдягався у футболки, як зараз. Чоловіки початку двадцятого століття ставали до роботи в костюмах і комбінезонах."

Жіноча лінія колекції – образи муз для мужчини-творця – також виконана в "чоловічому стилі": цупкі строгі форми, вільні жакети і широкі брюки.

За останніми трендами чоловічої моди Серж "розпаровує" костюми, комбінує матеріали, об’єднує брюки з піджаком у комбінезон, грається з декоративним наповненням чіткої лінії піджака.

"Зовні піджак може бути доволі спокійним, класичним, але коли відкриваєш його, всередині розкривається цілий світ: підкладка, ґудзики, стібки, кантики та інші штучки. Саме тут уміщено внутрішній світ мужчини," – делікатно пояснює дизайнер.

Чоловіча мода від Сержа Смоліна не позбавлена фірмових родзинок – це полотримачі в якості застібки піджака, контрастні петлі та ґудзики, налокітники, унікальна форма жилетів без спинки.

Широкі брюки особливого крою з високою талією можна поєднувати навіть зі спортивними кросівками. А штани спортивного фасону на резинці, навпаки, мають запрасовані стрілки, завдяки чому втрачається будь-яке відчуття різниці між класичним строєм, діловим, і казуально-спортивним. Костюм з простої формальності перетворюється на зручну і комфортну форму одягу, доречну майже в будь-якій ситуації.

Екстравагантний дизайнер упевнений, що сучасний мужчина у власному зовнішньому вигляді може дозволити собі будь-які вольності, на відміну від жінки, скутої низкою правил і умовностей.

Реклама:

Головне сьогодні