В Києві стартує фестиваль документального кіно Docudays.UA

— 22 березня 2013, 13:12

Фільмом відкриття цьогорічного фестивалю є іронічна стрічка "Твердиня", режисери якої Клара Тасовська та Лукаш Кокеш проведуть екскурсію Придністров’ям, або ж "музеєм тоталітаризму просто неба", де люди навчилися балансувати на межі існування в "неіснуючій державі" та позиранням у бік ЄС.

Фільм "Твердиня" визнаний найкращою чеською документальною стрічкою 2012 року на престижному кінофестивалі в Їглаві.

Фільми на цьогорічному Docudays UA змагаються у трьох конкурсах – Docu/Життя, Docu/Право, Docu/Коротко. Кожен конкурс має власне журі та призовий фонд. Свого фаворита також обирають студенти і глядачі.

Увазі глядачів представлять спеціальні покази та події. Зокрема

- "Вибір Є!": скандальний інтернет-проект "Строк: Вибрані епізоди",

- Cпецпрограма "Арабська весна": панорама революційних подій у Тунісі, Єгипті та Ємені. Що таке Арабська весна і як живеться після неї?

- "Найкращі фільми Docudays UA".

Також Docudays UA представить експериментальну добірку Docu/Аніма – найкращі та найсвіжіші зразки документальної анімації європейських кінофестивалів, Docu/Сlass: майстер-класи відомих режисерів-документалістів, продюсерів та кінокритиків.

Крім того, 23 березня о 12.00 відбудеться відкриття Живої бібліотеки, де всі охочі зможуть поговорити з "живими книжками" – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві: міліціонером, біженцем, мусульманином, геєм, феміністкою.

Серед правозахисних подій також заплановані майстер-клас для молоді "Ти і міліція – як захистити себе", спецподія "Право жити без болю" та презентація "Щоденника українського пікетувальника".

Завершуватиме фестиваль спеціальна подія від Національного центру Олександра Довженка та Docudays UA в рамках проекту "Коло дзиґи" – прем'єрний показ відреставрованої версії фільму Дзиґи Вертова "Одинадцятий" (1928, Українська РСР) у музичному супроводі Антона Байбакова.

Фестиваль триватиме до 28 березня. Вхід на всі кінопокази БЕЗКОШТОВНИЙ.

Детальніше читайте на сайті фесту та на сторінці у Facebook

Розклад показу фільмів можна переглянути на сайті фестивалю

Реклама:

Головне сьогодні