На відкритті кінофестивалю з'явився "Беркут". Відео

— 23 березня 2013, 00:14

Після того, як у приміщення увійшли "бійці" спецпідрозділу, судовий виконавець зачитав постанову судді Помідорова про заборону проведення кінопоказу, "бо кількість учасників завелика і загрожує безпеці населення".

Поодинокі глядачі вигукували "Беркутівцям" "Ганьба" та "Міліція з народом!", а проводжали оплесками. Ведучі церемонії відкриття Єгор Соболєв та Марічка Падалко запросили перевдянених у форму "Беркутівців" колег зайняти місця у залі для перегляду фільму відкриття "Твердиня".

Фільм чеських режисерів Клари Тасовської та Лукаша Кокеша розповідає про життя у Придінстровській республіці.

Фестиваль Docudays UA триватиме до 28 березня. Фільми на цьогорічному Docudays UA змагаються у трьох конкурсах – Docu/Життя, Docu/Право, Docu/Коротко. Кожен конкурс має власне журі та призовий фонд. Свого фаворита також обирають студенти і глядачі.Увазі глядачів представлять спеціальні покази та події. Зокрема - "Вибір Є!": скандальний інтернет-проект "Строк: Вибрані епізоди",-

Cпецпрограма "Арабська весна": панорама революційних подій у Тунісі, Єгипті та Ємені. Що таке Арабська весна і як живеться після неї?- "Найкращі фільми Docudays UA".

Також Docudays UA представить експериментальну добірку Docu/Аніма – найкращі та найсвіжіші зразки документальної анімації європейських кінофестивалів, Docu/Сlass: майстер-класи відомих режисерів-документалістів, продюсерів та кінокритиків.

Крім того, 23 березня о 12.00 відбудеться відкриття Живої бібліотеки, де всі охочі зможуть поговорити з "живими книжками" – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві: міліціонером, біженцем, мусульманином, геєм, феміністкою.

Серед правозахисних подій також заплановані майстер-клас для молоді "Ти і міліція – якзахистити себе", спецподія "Право жити без болю" та презентація "Щоденника українського пікетувальника".

Завершуватиме фестиваль спеціальна подія від Національного центру Олександра Довженка та Docudays UA в рамках проекту "Коло дзиґи" – прем'єрний показ відреставрованої версії фільму Дзиґи Вертова "Одинадцятий" (1928, Українська РСР) у музичному супроводі Антона Байбакова.

Фестиваль триватиме до 28 березня. Вхід на всі кінопокази БЕЗКОШТОВНИЙ.

Розклад показу фільмів можна переглянути на сайті фестивалю

"Українська правда. Життя", "Телекритика"

Реклама:

Головне сьогодні