Таємнича дама Олени Буреніної і в’язані светри від Артема Климчука

Цілий рік поціновувачі таланту Олени Буреніної чекали на чергову феєричну колекцію. Тим часом дизайнерка мандрувала закордонними модними виставками в пошуках нових масштабних замовлень, відвідавши Мілан та Париж.

Виявляється, іноземним байєрам більше до вподоби такий формат ділових перемовин, ніж організація дефіле.

Споглядати колекції Буреніної наживо – це справжнє естетичне задоволення. Її покази дивишся, затамувавши подих, хвилюючись пропустити якусь нову деталь чи лінію.

Неспокійна мисткиня описує власну колекцію так само вигадливо, як і створює: "Образ закритий, але чуттєвий. Зворушливий і серйозний. Неначе чернечий. Така собі трансляція душі крізь призму жорстких форм."

Майже ахроматична колекція з легкими відтінками брудно-блакитного, тьмяної зелені та лілового насичена складними конструктивними деталями. Геометричні лінії ламаються, перетинаються, створюючи неймовірні форми і конструкції. Новий крій спинки звужує плечі і підкреслює лопатки, і здається, що в дівчат виростають крила.

Багато на подіумі і практичних речей: Олена першою демонструє куртки з утеплювачем і стьобані пальто з високоякісної сировини – одяг, в який не тільки модно, але й приємно закутатись холодної зими, пальта-ковдри, довгі стьобані і повстяні спідниці. Чи не кожну річ в колекції хочеться приміряти на себе – такими зручними і приємними вони здаються.

Короткі широкі штани і вузенькі скінні, об’ємні кофтини і шкірянки з жакетками-пальтечками на косих застібках – Олена чудово працює на нюансах, довершує строї запозиченими в Карла Лагерфельда контрастними комірцями та ідеальними для створення помпезного і втаємниченого образу цупкими шитими фетровими капелюхами.

Як і більшість вітчизняних дизайнерів, Олена Буреніна не може похвалитись комерційним процвітанням справ на батьківщині.

"Я б воліла попрацювати над аксесуарами як запрошений дизайнер для великої компанії," – зізнається в розмові Олена. "В одній такій співпраці я вже створювала дизайн постільної білизни. Потім розповідали, що то іспанський дизайнер. На жаль, довіра до західних брендів вища, ніж до українських. Я не гордовита. Головне, що люди можуть цим користуватися."

"Насправді, це велике щастя – бачити у вітрині продукт твоєї тривалої діяльності!" – підсумовує художниця.

В Україні одяг від дизайнера продається лише в Одесі, а тому столичним модницям за замовленнями необхідно звертатись безпосередньо в шоу-рум.

Звертатись за дизайнерськими обновками варто цього сезону і до Артема Климчука. Утеплитись в’язаними кашеміровими светрами, джемперами і кофтинами, довгими цупкими пальто-шинелями дизайнер пропонує як чоловікам, так і дівчатам.

Хлопець представив досить цілісну сезонну колекцію, не вдаючись до складної режисури дефіле. Серед акцентів показу: плетені печворком светри, поляпані білизнóю джинси, класичні довгі приталені пальто і ціла серія вишуканих суконь. Молодий і перспективний дизайнер не оминув увагою чоловіків, створивши окрему лінію піджаків і пальто для сильної статі.

Артем також полюбляє контрасти і протиріччя: плетені шапки в поєднанні з витонченими нарядами, класичне пальто з кросівками, джинсові спортивні спіднички з колготами в сіточку.

Реклама:

Головне сьогодні