В Україні стартував "Місяць Миколи Вінграновського". Фото

— 4 квітня 2013, 17:38

Так, у столичному кінотеатрі "Мегаплекс" пройде безкоштовний ретроспективний показ кращих фільмів Вінграновського (серед них воєнна драма "Повість полум’яних літ", відзначена нагородою Канського кінофестивалю).

В радіо- і телеефірі будуть презентовані пісні популярних українських виконавців на слова Миколи Вінграновського, побачити його поезію можна буде і в мережі кав’ярень "Кофе Хауз".

Підростаюче покоління вже третій місяць продовжує змагатися у найвиразнішому прочитанні віршів шістдесятника у рамках Всеукраїнського конкурсу шкіл. А от конкурс ілюстрацій до поезії генія ХХ століття вже завершився. Кращі роботи молодих українських ілюстраторів будуть опубліковані у новій книзі "Вінграновський. Вибране" видавництва "Фоліо".

Крім того, у рамках "Місяця Миколи Вінграновського" реалізовано фотопроект "Вінграновський повсюди".

Повсюди ― від станції метро до Національного науково-природничого музею ― поезію Вінграновського можна було побачити завдяки українським публічним персонам.

Серед учасників проекту відомі виконавці Олександр Пономарьов, Ніна і Тоня Матвієнко, Андрій Хливнюк ("Бумбокс"), Олег Михайлюта ("ТНМК"), Дмитро Шуров, телеведучі Маша Єфросиніна, Юрій Горбунов, Василіса Фролова, Олександр Педан, актори Остап Ступка і Володимир Горянський, засновники Українського тижня моди Володимир Нечипорук та Ірина Данилевська, хореографи Олена Шоптенко і Дмитро Дікусар, футболіст Олександр Шовковський, гімнастка Лілія Подкопаєва та інші.

Кожен учасник сам обирав для зйомки листівку з уривком вірша Миколи Вінграновського. Різний настрій героїв проекту, їх життєва ситуація та відчуття поезії як такої ― усе це дозволило розкрити перед глядачем багатогранність таланту Вінграновського.

Так, у проекті представлені і вірші для дітей, і тонка любовна лірика, і пейзажна лірика, і сповнений протесту маніфест "Ні! Цей народ із крові і землі...".

Реклама:

Головне сьогодні