Українські канікули дизайнера Александра Тєрєхова

Напередодні травневих вакацій українську столицю з власним показом відвідав один з найпопулярніших нині дизайнерів Росії Александр Тєрєхов.

Александра називають улюбленим дизайнером російських it-girls, а візитівкою майстра стали вишукані сукні, що їх відомі та знамениті дами російського бомонду полюбляють вдягати на світські заходи та червоні доріжки.

Саме таку колекцію авторських суконь і привіз до Києва Александр Тєрєхов. "УП. Життя" бачила дійство на власні очі і поспілкувалась з митцем особисто.

Александр Тєрєхов шив з дитинства. Тепер цей факт вважає однією з першопричин свого творчого та комерційного успіху. Зворушливий епізод його біографії: свою першу в житті сукню Александр створив саме для мами.

За офіційною інформацією, художню освіту дизайнер здобув 2001 року. Ще зі студентських років почався блискавичний злет його кар’єри. Бренд Alexander Terekhov існує з 2004 року і бере постійну участь в російських тижнях моди, а з 2006 року дизайнер розпочинає підкорення Нью-Йорку. Єдиним серед російських колег декілька сезонів поспіль представляє колекції на Нью-Йоркському Тижні Моди (New York Fashion Week).

Сьогодні сукні Тєрєхова полюбляють московські світські левиці: Ксенія Собчак, Рената Літвінова, Світлана Бондарчук, Надія Міхалкова, серед зіркових клієнток світового рівня Анджеліна Джолі (Angelina Jolie) і Петріна Хашоггі (Petrina Khashoggi).

В Україні одяг від затребуваного дизайнера продається вже три роки. За цей час Александр не вперше відвідує українську столицю, але вперше з персональним показом. Його влаштували в помпезних стінах одного з київських п’ятизіркових готелів.

Для особистого знайомства з улюбленим модельєром на показ запросили переважно клієнток модного бренду, серед яких представниць селебрітіс і медійних облич також виявилося чимало. Судячи з кількості гостей вечора, вбраних у сукні саме Александра Тєрєхова (а це близько третини запрошених дам), популярність митця в нашій країні важко переоцінити.

Дизайнер привіз в Україну актуальну колекцію весна/літо 2013, хоча буквально днями в Москві була представлена колекція вже наступного сезону. Причини такого вчинку здебільшого комерційні, адже продемонстрована в Києві колекція вже представлена в магазинах. На фоні бездоганно організованого дефіле дивним видавалося лише те, що запрошені панянки споглядали показ чи не в тих же нарядах, що демонструвались на подіумі.

Власниця мережі магазинів, де продається одяг бренду, Ольга Федорова, відмічає, що серед уподобань українських дівчат, як і російських, саме сукні – їх у великому різноманітті можна побачити в даній колекції.

"Мені особисто в Александрі подобається те, що в своїх нарядах він тонко відчуває слов’янську душу. Можливо, тому одяг від Тєрєхова добре продається в Україні," – відмічає Ольга і наголошує: "Ціни на наряди відповідно європейські." Так, сукня від модного дизайнера з Росії обійдеться клієнтці у півтори-дві тисячі євро.

Вже усталений стиль Александра Тєрєхова можна охарактеризувати як мінімалізм із розкішшю – наряди прості і складні водночас. Творчий почерк легкий, лаконічний, але не позбавлений власної родзинки.

Наряди в колекції прості й невимушені, і майже невагомі завдяки використанню якісних натуральних матеріалів: бавовни, леткого напівпрозорого шовку, фактур з благородним матуючим блиском; не переобтяжені декоративними елементами чи хитромудрим конструктивним кроєм. Разом з тим дизайнер чудово відчуває об’єм і пропорції.

Стримані силуети, жіночні наряди "правильною" довжиною за коліно, образи мешканки міста з кофтинами з глухим вирізом горловини і закороченими брючками змінюються шовковими сукнями, розшитими аплікаціями з каміння, а потім міді і максі бавовняними сарафанами на бретельках чи об’ємними рукавами, далі – вишуканими шовковими сукнями для найурочистіших подій.

Сорочки і короткі брюки з друкованої бавовни не дають забути про європейську орієнтованість дизайнера, а сарафани з об’ємними рукавами нагадують про "слов’янську душу" в творчості майстра, по-новому обігруючи шалено популярний нині образ "русской красавицы". Лейтмотив всієї колекції – рясний принт у квіточки та бутони, і букет гвоздик, перев’язаних стрічкою.

Не простими виявилися і барви колекції: на білому тлі волошково-сині, блакитно-лазурові, брудо-рожеві і багряні червоні барви нарядів доповнені несподівано контрастними аксесуарами: червоними і чорними туфлями, салатовими і золотими клатчами та ременями.

Напередодні жаркого літа колекція Александра Тєрєхова сприймається як круїзна. Будь-який наряд з колекції стане чудовим доповненням модного літнього гардеробу. Як із сукнями, легкими сарафанами, так і з брюками дизайнер пропонує вдягати взуття виключно на високих підборах.

А вже наступною зупинкою модного російського десанту стане Одеса, де відбудеться аналогічний показ.

В короткому інтерв’ю "УП. Життя" чемний і скромний в особистому спілкуванні Александр зізнався, що навряд чи в силах щось підказати чи порадити українським модницям.

– "Українським жінкам поради щодо зовнішнього вигляду абсолютно не потрібні. Я сьогодні роззирався, вертів головою наліво-направо і дійшов висновку, що українські дівчата практично найкрасивіші у світі."

– Тобто, не важливо, у що вони вдягнені?

– "Вони за цим якраз слідкують! Єдина порада будь-якій дівчині: любити себе. Це ідеальна порада! Якщо вона любитиме себе, то завжди виглядатиме прекрасно."

– Як би ви означили основні тренди прийдешнього літа від Александра Тєрєхова?

– "Мій особистий тренд – це відпочинок."

– А в одязі?

– "Придбайте на літо щось із бавовни!"

Реклама:

Головне сьогодні