Українські музеї приєдналися до Арт-проекту Google. Фото

— 21 травня 2013, 12:47

Колекції двох українських музеїв – Національного заповідника "Софія Київська" та Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара" стали доступними для перегляду в Арт-проекті від Google.

Про це йдеться у повідомленні Google Україна у вівторок.

У компанії кажуть, що це лише початок і запрошують інші музеї долучатись до проекту. Адже участь у арт-проекті робить перегляд колекцій доступним усьому світові.

Місяць тому в режимі Перегляду Вулиць були представлені панорами Софії Київської, тепер будь-хто може побачити унікальні фрески часів Київської Русі, якими прикрашені стіни і стеля цього пам'ятника архітектури. Тепер можна уважно розглянути храм зсередини.

В онлайн-галереї музею в Арт-проекті розміщено понад 50 творів мистецтва, включно з мозаїками ХІ століття, серед яких Богоматір Оранта, енергетичний центр собору святої Софії, символ Церкви земної; Євхаристія, яка відображає основні події історії Спасіння, і Христос Пантократор, який панує над усім простором храму і є символом Церкви небесної.

Христос Пантократор. Скріншот з фотогалереї АРТ-проекту

"Музей Івана Гончара" надав для арт-проекту унікальне зібрання творів українського народного мистецтва.

Народна картина "Кримський Запорожець (Козак-Мамай)" кінця XVIII - І пол. ХІХ ст. Скріншот з фотогалереї АРТ-проекту

В онлайн-галереї музею можна ознайомитись з перлинами колекції, наприклад, з картиною "Кримський Запорожець (Козак мамай)" та "Портрет дівчини у вінку".

Загалом у Арт-проекті Google представлено більше 40 000 робіт з колекцій 250 музеїв і організацій по всьому світу. Галерея поповнюється.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні