Театральний колектив "Пролісок": коли у школі розвивають таланти

У Деснянському районі міста Києва працює Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23.

Задавалося б, звичайна школа. Між тим, за її дверима вчать не тільки загальноосвітнім предметам, а ще й театральній майстерності. У школі обладнана власна глядацька зала із сценою та декораціями.

На базі школи, створено колектив "Пролісок", який складається з учнів експериментальних театральних класів. Діти, від молодших класів до старшокласників, вчаться сценічній майстерності, вчаться співати, танцювати, триматися на сцені, працювати з декораціями та технікою.

Крім того, кожна окрема вистава має авторські костюми, пошиті на замовлення, спеціально для вищезгаданого колективу. Вистави та музичний супровід (окремо пишуться пісні) готує група сценаристів та режисерів. Особливо приємно, що тексти та діалоги прописані українською мовою.

Окрім участі у шкільних святах, молодий колектив доволі професійно представляє Україну і на міжнародних театральних фестивалях.

Так, наприклад, її учні стали учасниками ІІІ-го Міжнародного благодійного фестивалю "Театральна маска – 2013". Цього року кордони театрального фестивалю збільшилися, і на сцені школи зустрілися одразу чотири держави – Естонія, Латвія, Республіка Білорусь і Україна.

Україну представляв зразковий колектив "Пролісок", який складається з учнів експериментальних театральних класів СШ І-ІІІ ступенів № 23. Учні підготували виставу "Таємниця цвіту папороті".

Найголовнішу номінацію фестивалю "Краща роль фестивалю" отримали учні СШ І-ІІІ ступенів № 23.

Крім того, колектив шкільного театру "Пролісок", став срібним призером фестивалю-конкурсу театральних колективів навчальних закладів Києва "Срібне джерело". А вихованці колективу, виконавець ролі Котигорошка, Максим Зерко, та вихованець Денис Фролов, виконавець ролі Капость, отримали приз за найкращу чоловічу роль.

Члени журі переглянули 28 театральних вистав. У фестивалі-конкурсі взяли участь 25 театральних колективів з 8 позашкільних і з 14 навчальних закладів столиці.

Крім цього, творчому колективові школи, вдалося вибороти низку нагород на 1-ому Міжнародному дитячому театральному фестивалі російською мовою, що проходив у Польщі.

Так, "Пролісок" отримав нагороди у номінаціях: "Краща вистава фестивалю", "Краще музичне оформлення спектаклю" та "Приз глядацьких симпатій".

Це чудово, коли дитина отримує кваліфіковану освіту із знанням іноземних мов. А ще краще, коли закінчуючи школу, вона виходить сформованою та впевненою в собі особистістю, яка, крім того, має чудові комунікативні навички, вільно почувається у якості оратора та просто симпатична у своєму таланті.

Реклама:

Головне сьогодні