Плани на вихідні: послухайте дискусії Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Карпи і Жадана. Аудіо

У п’ятницю ввечері і на вихідні вам може захотітись послухати розмови розумних людей. Пропонуємо використати цей час на прослуховування подкастів з проекту "Обмін речовин" з програми "Книжкового Арсеналу".

Оксана Забужко та Ігор Померанцев, Микола Рябчук та Юрій Андрухович, Ірена Карпа і Сергій Жадан. Це лише кілька учасників дискусій, чиї розмови ми пропонуємо прослухати та подивитися.

На цьогорічному "Книжковому Арсеналі" під час проекту "Обмін речовин" письменники зустрічались для публічної годинної розмови. Ні модератора, ні визначеної наперед теми розмови. Спонтанна бесіда, підслухати яку могли всі охочі.

Оксана Забужко та Ігор Померанцев

Наприклад, "Обмін речовин" між Оксаною Забужко та Ігорем Померанцевим – діалог доволі нерівний. Частина нерівностей – через технічні проблеми зі звуком. Інші нерівності – родом зі спроби незвичної для Оксани Забужко ролі інтерв’юера. Зрештою, діалог почався. Точкою сходження стала особа Юрія Шевельова. Нагадаємо, що Забужко нещодавно опублікувала своє листування з Шевельовим. А також багато працює як просвітитель – латає діри незнання про цього великого українця.

А от "Обмін речовин" між Миколою Рябчук і Юрієм Андруховичем почався з обговорення інтерв’ю на УП.Життя.

Микола Рябчук і Юрій Андрухович

Микола Рябчук почав з коментаря стосовно слів Андруховича про перспективи роботи міністром культури. Потім розмова перейшла на старі-добрі спогади. Особливо зворушує історія Юрія Андруховича про Миколу Рябчука як чудового поєднувача митців протягом 1980-90-х років. Саме він свого часу знайомив поетів із творчістю один одного – і літературні знайомства перетворювалися з часом на реальні.

Ірена Карпа і Сергій Жадан

Якщо ви після роботи не встигли побувати на цих зустрічах або ж не мешкаєте у Києві, "Українська правда. Життя" пропонує прослухати подкасти і подивитись відео.

Реклама:

Головне сьогодні