Тест

У Росії скандал: портрети Путіна і Медведєва у білизні вилучили, художник виїхав закордон. Фото

З виставки вилучено картини: зображення Мілонова на райдужному тлі, портрет Путіна і Медведєва в жіночій білизні, картини "Еротичні сни Мізуліної" і зображення патріарха Кіріла.

Картина "Травесті" Костянтина Алтуніна. Фото Reuters/The Daily Mail

Як повідомляється на сайті музею, "двері закриті і запечатані, кілька експонатів відвезені в невідомому напрямку".

Сам художник Алтунін "написав лист Путіну з вимогою повернути вилучені картини і готує позов до Росії з витребування картин, вкрадених організованою злочинною групою, що складається з представників влади, співробітників правоохоронних органів та невідомих осіб".

"Також він направив листи всім делегатам G-20 c проханням підняти в особистій розмові з Путіним тему цензури в мистецтві і попросити його повернути заарештовані в Музеї влади картини", - йдеться на сайті Музею влади, який відкрився у Санкт-Петербурзі 15 серпня цього року.

Картина "Райдужний Мілонов"

"Картини із зображенням Путіна, Медведєва, Патріарха Кирила і Милонова можливо знищені. Каса і виручка музею вкрадено невідомими людьми. Вивіски і покажчики зірвані. Рекламні матеріали викрадені", - повідомляється на сайті Музею влади.

Фото з saint-petersburg.ru

Прес-служба міліції Санкт-Петербургу повідомила, що правоохоронці вилучили 4 картини з "Музею влади", вони направлені на дослідження, пишуть РИА Новости.

Міліціонери з’ясовують, чи порушують ці картини чинне законодавство.

Як повідомила "Комсомольська правда" з посиланням на куратора музею Олександра Донського, сам Алтунін зараз у Данії.

"Він зараз у Данії у подавленому стані. Думає, що його арештують і повертатись не хоче", - розповів Донський журналістам.

Фото з сайту "Музею Влади", а також Лента.ру та saint-petersburg.ru