Оголошено шорт-ліст Букера 2013

— 10 вересня 2013, 15:08

Так, за інформацією офіційного сайту премії, до нього потрапили: "Нам потрібні нові імена" ("We Need New Names") Нуовайолет Булавайо, "Світила" ("The Luminaries") Елеонор Каттон, "Врожай" ("The Harvest") Джима Крейса, "Низина" ("The Lowland") Джумпа Лахірі, "Казка про буття" ("A Tale for the Time Being") Рут Озекі та "Заповіти Мері" ("The Testament of Mary") від Колма Тойбіна.

Шість книг зі списку не могли бути ще більш різноманітними, йдеться на сайті премії. Це романісти з Нової Зеландії, Англії, Канади та Зімбабве. Кожен зі своїм власним, абсолютно особливим смаком. Вони "варіюються" від 832-сторінкового роману Елеонори Каттон, до 104-сторінкового "Заповіту Мері" від Колма Тойбіна.

Часовий простір "простягається" від біблійного Близького Сходу (Тойбін) до сучасного Зімбабве (Булавайо), прямуючи 19-им сторіччям у Новій Зеландії (Каттон), Індією 60-х років (Лахірі), сільською Англією 18-го століття (Крейс) та сучасним Токіо (Озекі).

Найстарший автор, Джим Крейс має 67 років, наймолодший - Елеонора Каттон, 28. Що стосується досвіду, то наприклад Колм Тойбін написав 15 книжок, а для Каттон, її "Світила" - лише друга.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні