Премію ім.Возницького вручили засновнику музею на Полтавщині

— 27 вересня 2013, 14:50

Він - засновник і натхненник Національного музею українського гончарства в Опішному, що на Полтавщині, повідомляє 5 канал.

Премію започатковано, аби вшанувати пам'ять Бориса Возницького – екс-директора Львівської галереї мистецтв, якого називали покровителем усіх музеїв і захисником замків Львівщини.

Двадцять тисяч гривень від меценатів і пам'ятну статуетку імені Возницького відтепер вручатимуть раз на два роки за вагомий внесок у розвиток музейної справи.

Фото artarsenal.in.ua

Пам’ятна відзнака Премії імені Бориса Возницького - це статуетка у формі ажурної колони із полірованої нержавіючої сталі, котра складається із літер прізвища Бориса Возницького та логотипу-символа премії.

Композиція нагадує вежу замку або колону із капітеллю, що асоціюється із образом музею загалом та зокрема із замками Західної України, які зусиллями Бориса Григоровича було перетворено на музеї.

Спеціальна відзнака символізує особливу роль музейних працівників, котрі на своїх плечах несуть вагу національного мистецького і культурного спадку, зберігаючи його для майбутніх поколінь, як колони тримають на собі дах будівлі.

Реклама:

Головне сьогодні