Мода осені для жінок: маскулінний жакет і вінілові ботфорти

Після курортного літа важко повертатися до прохолодних робочих буднів, але для стриманого осіннього гардеробу і відомі дизайнери, і популярні мас-маркет бренди завзято пропонують саме спокійну сіро-чорну гаму на противагу аж занадто соковито-кольоровим вбранням цього літа.

А це значить, що нас вкотре очікує ґрунтовний шопінг в новому модному сезоні.

Вдалою обновкою прохолодного початку осені вважатиметься розлогий об’ємний бавовняний плащ з туго підперезаною талією. Для підсилення ефекту вузької талії плащі і тренчі доповнюють широченними відкладними комірами, відлітними кокетками, об’ємними рукавами і широкими драпірованими полами. Елегантний стиль "new look" знову на хвилі моди!

Широке пальто з туго підперезаною талією – здається, діорівський стиль "new look" поза модними віяннями

На початок осені згодяться досі популярні кейпи, короткі широкі пальтечка-"дзвіночок" "дівчачого" крою, трикотажні і вовняні світшоти і повстяні пальта, зшиті по спортивній моді.

А з настанням суворих холодів не зайвою буде стьобана куртка з натуральної бавовни або м’якої вовняної тканини – це наче і куртка, і пальто водночас.

Для жінок з усталеними смаками дизайнери пропонують класичні пальта і ретро-пальта замість молодіжних светрів і курток. Елегантний "царський" вигляд – новий тренд сучасності. Так актуальним буде пальто довжиною міді прямого аристократично-ділового крою.

Новацією сезону навіть для консерваторів в моді покликані стати костюми-пальта – це жакет з широким коміром і довга спідниця на запáх в одному тоні з добротної вовняної тканини, які формою та загальним силуетом нагадують не просто костюм як верхній одяг, а цільну одиницю: плащ або легке пальто.

На противагу розмашистим нарядам впевнених ділових жінок модницям варто приміряти м’які пухнасті "лялькові" пальта oversize (завеликого розміру). В такому дівчина перевтілюється на красиву ляльку з "маленької принцеси". Кольори нарядів дизайнери навмисне обирають відповідні: карамельні і пастельні рожеві, помаранчеві, м’ятні і небесно-блакитні.

Розлогі і зручні пальта-ковдри восени не втрачають популярності

Восени нарешті можна прикупити якісний натуральний шкіряний плащ. Популярні різні і часто протилежні варіанти шкіряних одежин: зі шкіри рептилій, фарбовані в неприродні кольори: з червоним, зеленим або блакитним відливом; чи класичні чорні шкірянки тонкої вичинки.

Починайте придивлятися до шуб – вже цього сезону і майбутньої зими хутро буде дуже актуальним. А поки що пальта та куртки оздоблюють натуральним пишним хутром по горловині, борту і рукавам, до пальтечок допасовують охайні хутряні комірці, на верхній одяг вдягають хутряні жилети. Цілком прийнятним є варіант штучного хутра замість натурального, використання "відбракованих" частин шкур, а також вироби, виготовлені з хутряних клаптів.

Хутром оздоблюють аксесуари, серед яких найтрендовіший – шкіряні рукавички. Рукавички середньої довжини в тон пальто, обшиті хутром, тонкі лайкові рукавички, замасковані під колір людської шкіри і високі чорні рукавички з полірованої або лакової шкіри – серед такого розмаїття неодмінно має бути і ваша пара.

Багато чого для особистого гардеробу жінки буквально "відберуть" в чоловіків. Чудовою ілюстрацією нових тенденцій є ділова мода осені. На зміну приталеним жакеткам і вузеньким офісним костюмчикам прийдуть ділові двобортні жакети з 80-х років в поєднанні з широкими брюками.

Для підсилення ефекту маскулінності подібні ретро-костюми шиють з темно-синьої тканини у тонку білу смужку, чим вони ще більше нагадують чи то вбрання італійських мафіозі, чи уніформу успішних бізнес-леді на Волл-стріт.

Двобортні однотонні костюми по останній моді з осіннього каталогу виглядають як сторінка з ретро-журналу

В повсякденній моді до жіночої шафи перекочує чоловіча сорочка в клітинку. Вже класика – червоно-чорна велика клітинка присутня в колекціях ледь не в кожного відомого бренду.

На бавовняних і байкових сорочках популярна клітинка різноманітних розмірів, забарвлення та кольорового поєднання. Простий і, здавалося, банальний вид одягу носять на футболки, як куртки на прохолодну погоду, як жакет з ременем або самостійно. З мегапопулярної тканини в клітинку шиють також топи, спідниці і сукні.

Справжнє роздолля сучасних комбінацій цієї осені пропонують стилісти спортивним дівчатам і юначкам: кофти спортивного крою, реглани з каптурами з символікою улюблених спортивних команд, світшоти в поєднанні з вузькими брючками, високими підборами і накинутим на плечі плащем як костюм для міста, спортивні кофти з пальтових тканин та пальта за формою светрів і спортивних курток.

Світшот в поєднанні з підборами, вузькими брючками і сумкою для міста – модна в цьому сезоні комбінація

Поміж казуально-спортивних пропозицій цієї осені з’являються і цілком романтично-жіночні наряди. Наприклад, наче відлуння літа, шифонова сукня в дрібній квітчастий візерунок, широкі спідниці з рюшами, пишні спідниці-"циганки".

Все ж і їх пропонують носити з елементами спортивного стилю, міксуючи розмаїття варіантів: зі шкіряними куртками та невисокими грубими черевиками із закритою щиколоткою, зі спортивними кофтами, підперезаними широкими ременями або власним несподіваним способом.

Базовою річчю гардеробу серед суконь залишається сукня-футляр ідеальної довжини трохи нижче коліна.

Запропонують до осені новий вид спідниць – спідниці з лебединим пір’ям: повністю, якщо вона вузька і коротка, або з пір’яною баскою по кольору в тон тканини на спідницях-олівцях за коліно.

З короткими обов’язково лаковими або шкіряними спідничками "кльош" вдягають вузькі трикотажні гольфи під шию.

Альтернативою популярної в цьому сезоні лискучій шкірі стане вініл з підкресленим ефектом штучності. Чорні вінілові короткі спідниці-кльош, плісовані спіднички, штани-скінні і легінси, вінілові вставки на светрах, кофтинах і навіть блузах – це вже елементи буденності.

Напівпрозорі шифонові сукні з комбінованих тканин в поєднанні з дафлкотом чи дублянкою

Коротенькі, довгі до долу і середні міді-спідниці популярні повсякчас, тоді як брюки окремо від костюму майже не носять. Лише класичні шовкові брюки з високою талією, вузькі джинси і джеггінси.

А ще шукайте в магазинах новий тип комбінезону. Зараз це єдина роба з цупкого полотна з помітно округленими стегнами. Дехто може навіть розгледіти в цьому карнавальний костюм, але мода тим і цікава, що завжди розбурхує уяву шокуючими несподіванками.

На окрему увагу в наступному сезоні заслуговують такі пікантні елементи жіночого гардеробу як колготи, панчохи і легінси, які носять під спідниці, довгі кофтини, напівпрозорі сукні і короткі платтячка. Серед новацій колготи з аплікаціями, вишивками, колготи-сіточка навіть до ділових строїв, візерунки у ту ж таки клітинку, дрібні квіточки та кольори основного наряду. Навіть діловим дамам у строгих офісних строях дозволені фривольні деталі.

Панчохи в сіточку – пікантна деталь цього сезону. Тепер їх можна комбінувати майже з будь-чим

У вечірній моді багато каміння і кристалів, великих каменів, пришитих одразу до одягу і масивних прикрас із самоцвітами. Вечірні наряди прості за кроєм, довгі і розширені до низу, але з відкритими плечима чи на тонких бретельках, глибоким декольте або суцільно відкритою спиною.

Як аксесуари нагодяться шкіряні рукавички і маленький клатч цупкої форми, пластиковий або всипаний камінням. Чудовим варіантом може стати вечірня сукня з металевим блиском або дрібною лелітчастою лускою в поєднанні з горжеткою з лисиці чи хутряною муфтою.

У вечірніх та урочистих нарядах осені актуальними є мереживо і гіпюр. Це може бути сукня повністю з мереживного полотна, а не зі вставками, як це робили раніше. Щоправда, в такому наряді вже немає місця зайвим декоративним елементам і прикрасам.

Матеріали осені – це, як заведено, м’який кашемір, тонка вовна, вовна з начосом і різноманітні "пухнасті" тканини для верхнього одягу. Особливість сезону: тканини з відливом, металевий блиск в аксесуарах і ненав’язливе мерехтіння в повсякденних нарядах. В моді і ворсові полотна, але не замша: оксамитові тканини з білястим відливом, коротковорсовий плюш і пухкі оксамити з високим ворсом.

Основні кольори – благородна темна гама, аристократичні пісочні та охристі кольори, світлі пастельні відтінки. У вечірніх нарядах актуальні винні кольори, зокрема бургунді, червоне дерево, бордовий оксамит і яскраво-червоне мереживо. Беззаперечним фаворитом сезону стане чорний колір і його затерті сіруваті відтінки, а також чорно-білі малюнки та аплікації: поєднання тканин, графіка, візерунки, тіньові переливи.

Чергову хвилю популярності підхопила колажна багатошаровість – будь-який елемент костюму або й усі одразу можуть містити різні візерунки, фактури і кольори, а разом виглядати модно-еклектично. Серед іншого в моді вже згадана клітинка, горошок, їх поєднання, меланжеві фактури, принти з коміксів і поп-артівські малюнки, поєднання спокійних темних кольорів і яскравих кольорових плям в одному строї.

Багатошаровість у поєднанні візерунків, фактур і кольорів дозволяє виглядати модно-еклектично

Якщо ви стомилися від популярної влітку колажної барвистості, то дизайнери пропонують на осінь широкий вибір аксесуарів і взуття спокійних барв: рудий, коричневий, сірий і незмінно чорний. Форми також класичні: лодочки на невеликому тонкому підборі, а також ботильйони, невисокі черевички з гострим носиком і височенні лакові чоботи з вузькими халявами.

До молодіжного стилю пропонують мокасини і кеди на резиновій платформі з кольорового текстилю, оксамиту і навіть шкіри рептилій. Не менш популярні туфлі під крокодила та гепардові крапки в нових кольорових вирішеннях: із зеленим, блакитним, червоним тлом або плавними переходами від ахроматичного візерунку до насиченого кольорового.

"Запозичать" дівчата цієї осені ще й чоловічі черевики: масивні армійські чоботи, черевики на танкетці та тракторній підошві.

Масивні армійські чоботи пропонують навіть дорогі вишукані бренди

Популярність в цьому сезоні екзотичної шкіри несподіваних забарвлень диктує і моду на сумки з рептилій. Найактуальніші форми сезону: цупкі прямокутні сумки на блискавці та двома короткими ручками. Вони місткі, практичні і зручні, їх носять в руках, в жодному випадку не на плечі. На вечір обов’язково майте при собі мініатюрний цупкий клатч дивацької форми, а невеликий добротний ридикюль з металевими кутиками – на всі випадки життя.

Втрачають актуальність в цьому сезоні:

- короткі курточки;

- вузькі жакети;

- джинсовий одяг;

- плетені речі, розлогі светри і кардигани;

- короткі пишні сукенки з високою талією;

- туфлі на високих товстих підборах і туфлі на шпильці з прихованою платформою;

- звичка носити декількох сумочок і портфелів одночасно.

В статті використані фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогівGucci,Céline, Ralph Lauren, DKNY, Zara, Stradivarius, Saint Laurent.

Реклама:

Головне сьогодні