"Молодість" відкриє фільм Анджея Вайди про Лєха Валенсу

— 6 вересня 2013, 17:58

За словами Вайди, біографія польського борця за права людини - один із найскладніших матеріалів у його кар'єрі. Фільм являє собою хроніку подій у Гданську, де поєднуються елементи ігрового й документального кіно, йдеться на сайті кінофестивалю "Молодість".

Стрічку про колишнього президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Лєха Валенсу показали у четвер на Венеційському кінофестивалі. Анджея Вайду нагородили спеціальною премією "Персол" за внесок у кінематограф. Сам Лєх Валенса також приїхав до Венеції на прем'єру фільму.

Як спеціальний гість на фестиваль приїде австрійський режисер, сценарист та продюсер Ульріх Зайдль.

На "Молодості" покажуть першу в світі повну ретроспективу "Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива", а також фотовиставку "Любов. Віра. Надія", присвячену трилогії "Рай". Саме в Україні вперше покажуть повну добірку фільмів австрійського режисера.

Поміж інших стрічок, київські глядачі побачать і гучну кінотрилогію "Рай".

Їй буде присвячена унікальна виставка Зайдля: 42 оригінальні фотороботи, що кристалізують погляди режисера на сучасний світ.

Окрім ретроспективи фільмів Ульріха Зайдля, ретроспективна складова фестивалю також представлена програмою "Сторіччя", присвяченою 100-літтю з дня народження Стенлі Крамера, Вів’єн Лі, Марікки Рьокк, Ірвіна Шоу, Рене Клемана та інших.

43-й Київський МКФ "Молодість" відбудеться 19-27 жовтня 2013 року. Фестивальний центр – кінотеатр "Київ". Інші фестивальні локації – кінотеатри "Жовтень" і "Кінопанорама", а також культурно-освітній центр "Майстер Клас".

Церемонія відкриття 43-го МКФ "Молодість" відбудеться 19 жовтня у палаці "Україна".

Реклама:

Головне сьогодні