Новохатько хоче щорічну культурну премію

— 15 листопада 2013, 15:03

Про це він повідомив під час зустрічі з керівниками національних творчих спілок.

На його думку, преміювання в багатьох моментах безсистемне. "По-перше, не всі сегменти галузі охоплені. По-друге, немає чіткої логіки у фінансуванні, назвах, та кількості", - каже міністр, якого цитує прес-служба відомства.

В рамках нової премії, Новохатько запропонував такі номінації: музичне, хореографічне мистецтво, театральне та циркове мистецтво, образотворче, народне мистецтво, а також номінацію з охорони культурної спадщини, культурно-просвітницької діяльності та культурології.

"Складно пояснити, чому з державного бюджету фінансується саме 4 літературні премії, 5 музичних, і всього одна – з образотворчого мистецтва. І водночас існують напрями, де не встановлено жодної премії – це циркове мистецтво, культурологія, культурно-просвітницька діяльність, культурна спадщина", – зауважив міністр.

Розмір грошової винагороди до кожної номінації становитиме 40 прожиткових мінімумів, це близько 50 тис. грн.

Таким чином, загальна сума фінансування з державного бюджету "Всеукраїнської премії в галузі культури і мистецтва" складе близько 350 тис. грн (нині з державного бюджету на преміювання виділяється 68 тис. грн).

Реклама:

Головне сьогодні