Іноземні музичні гурти підтримають українців на Євромадані

— 12 грудня 2013, 17:44

Музиканти з гурту DVA, Ян Кратохвіл та Бара Кратохвілова, вже бували в Україні. Вони відіграли тут близько 50 концертів, пише Gazeta.ua.

"Ми бували в Україні з турами тричі протягом 2010-2013 років, - каже Ян, 37 років. - Під час останнього візиту ми бачили, що ситуація в Україні стає гірше й гірше для нормальних людей. Ми справді думаємо, що Україна має бути дуже багатою країною. Ви маєте розумних людей, чорнозем, розвинуту промисловість. Але ми бачили, що вашу країну вбивають корупція, мафія тощо. Отже якщо люди хочуть змінити це, ми маємо якось підтримати їх. Це не велика підтримка, але це максимум, що ми можемо зробити".

Музиканти називають свою музику "фолк неіснуючих народів". Надихаються музикою концертних залів і цирку, відтворюють танго за допомогою бітбокса, оздоблюють зворушливий фолк кларнетом.

Також до України їдуть Nylon Jail - електро кантрі рок гурт, який поєднує традиції David Sylvian та Depeche Mode, Johnny Cash та Nine Inch Nails.

Ще українці зможуть познайомитися з музикою чеського гурту "Portless". Чехи планують виступити на сцені Майдану 12 грудня о 18.00-21.00 та 13 грудня о 14.00-16.00.

Реклама:

Головне сьогодні