Центр Курбаса відмовився від співпраці з Арсеналом

— 28 січня 2014, 14:12

Як йдеться у повідомленні центру, тут вважають неможливою співпрацю з Арсеналом після ситуації, яка склалася довкола виставки "Велике і Величне" у липні 2013 року.

"Центр Курбаса погоджується з Ініціативою самозахисту трудящих мистецтва в тому, що, організовуючи виставку, яка стала частиною святкування 1025-річчя хрещення Русі, Мистецький Арсенал "проявив себе як провладна ідеологізована установа та інструмент імітації культурного процесу" та посприяв клерикалізації суспільства", - йдеться у повіломленні центру.

Як відомо, наприкінці липня вибухнув скандал довкола картини Володимира Кузнєцова "Коліївщина. Страшний суд", яку замалювала перед відкриттям виставки "Велике і величне" Наталія Заболотна.

[L]Заступник гендиректора Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення через такий акт цензури.

Так само проти вчинку Заболотної виступила редакція журналу "Art Ukraine". Шеф редактор журналу Катерина Стукалова теж написала заяву про звільнення.

"Редакція "Art Ukraine" вважає неприпустимим акт цензури, який стався сьогодні в Мистецькому Арсеналі в ході підготовки виставки "Великого І Величного", - йшлося у заяві редакції видання, засновницею якого є Наталія Заболотна.

Реклама:

Головне сьогодні