Новохатько переживає, що українці через революцію не цікавляться культурними подіями

— 28 січня 2014, 22:22

Про це в.о.міністра культури Леонід Новохатько розповів на прес-конференції у вівторок.

"Страждають багато установ культури по Києву, Це стосується тих закладів культури міста, де зменшився потік відвідувачів. Люди просто бояться ходити кудись вночі або ввечері або не можуть доїхати транспортом, тому що стоять барикади, не хочуть кидати машини. Цифри неприємні. Наприклад, в театрі Франка 6-7 днів тому було продано 160 квитків, а в залі сиділо тільки 50. Ви розумієте, що це за мука для акторів грати фактично в порожньому залі?" - обурився Леонід Новохтько.

"Люди в такі дні, напевно, просто не хочуть виходити ввечері на вулиці. Тому доходи культурних установ падають", - додав він.

За його словами, у київській філармонії на один з концертів було куплено близько 220 квитків, а в результаті в залі сиділи лише 48 осіб.

В цілому ж за цей час установи культури, що розташовуються в центрі Києва, недоотримали майже 2 мільйони гривень, і багато з них звернулися до міністра з проханням виділити кошти на оплату комунальних платежів.

За словами Новохатька, представники музеїв та інших культурних установ б'ють тривогу у зв'язку з подіями на Грушевського і просять відповідально ставитися до об'єктів культурної спадщини.

Новохатько також процитував фразу з фільму "У бій ідуть одні старики": "Війна - що приходить, а музика вічна".

"Після здоров'я і життя найбільша цінність, на мій погляд, - це культура та культурні цінності. Тому що життя людини незворотне, коли людина загинула, можна багато всього говорити, але його вже не повернеш. Ось так само і культурна цінність: якщо вона знищена з якоїсь причини, - я маю на увазі в першу чергу раритети, яким по сто, п'ять, п'ятдесят тисяч років, - то її не повернеш", - додав він.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні