Російські митці пояснили причини підписання листа: в Україні зростає націоналізм і фашизм

— 12 березня 2014, 15:13

Як випливає з їхніх аргументів у коментарях виданню Сноб.ру, митці переживають за те, що в Україні процвітає націоналізм та фашизм, а російська мова ущемляється.

Наприклад, режисер Володимир Бортко заявив, що не підтримує внутрішню політику російського президента, а з зовнішньою "згоден на 154 відсотки".

"У тому числі і з його діями по відношенню до України та Криму. Саме тому я і підписав лист", - пояснив Бортко.

Актор Микола Бурляєв появу свого підпису пояснив тим, що він – "людина єдиної, неподільної Русі".

Мої предки з України, тому я не розумію, як відокремлювати мою російську кров від української. В Україні люди довго терпіли заборони говорити рідною мовою. Це схоже на фашизм. Росію від України злочинно відірвали три негідника: Єльцин, Шушкевич і Кучма. З цього моменту все й пішло", - пояснив Бурляєв.

"Зараз на Україні відбувається зомбування українського народу. Людей відривають від Росії. Відключили телеканали - де це бачено! Чого вони бояться? Правди бояться? Крим і Севастополь були, є і будуть російськими містами", - сказав Бурляєв.

"Буквально щойно я спілкувався з видатною українською актрисою, моєю багаторічною подругою. Вона вважає, що окупація йде з Росії. Казала, щоб ми це зупинили, що не розуміє, чому культурні діячі це підтримують. А як інакше? Вся Росія встала за те, щоб брати не відривали", - додав Бурляєв.

Водночас, Андрій Могучий, художній керівник (Большого Драматичного Театру) БДТ заявив у коментарі виданню, що він нічого не підписував.

"Я нічого не підписував! Абсолютно точно. Хто там що підписував, я не знаю. (кинув трубку)".

Як відомо, 11 березня Міністерство культури Російської федерації опублікувало список діячів культури, які виступили у підтримку політики президента Путіна щодо України та Криму.

В ньому є прізвища Безрукова, Боярського та інших діячів культури і мистецтва РФ.

Станом на 15 годину середи, під згаданим листом стоять вже 104 прізвища діячів культури Росії.

Реклама:

Головне сьогодні