Музичний тиждень: благочинний концерт "Крихітки", нові Kasabian та барабанщик Scorpions у тюрмі

Також у добірці музичних новин: "Мумий Тролль" передумали розпадатись, розчарування від Coldplay, телепроповідьThe Black Keys, дебютний альбом співачки Banks, пісня Röyksopp.

Благочинний концерт "Крихітки"

Вишуканий український інді-поп гурт "Крихітка" давно не балував киян концертами, але нарешті готується представити нові пісні і зіграти старі. (1 червня, Sentrum (вул. Шота Руставелі 16а) (Купити квитки)

Концерт відбудеться у День захисту дітей за підтримки фонду "Таблеточки", відомого своїм креативним та ефективним співробітництвом із Київським центром дитячою гематології Охматдит. Частина коштів, зібраних за квитки та сувенірну продукцію, піде на потреби дітей, які проходять лікування у цьому центрі.

Танці під Kasabian

Відривні хлопці валяють дурня у нових піснях. Спочатку в мирній "Explodes", А потім у синглі "Eez-eh" несподівано схожому на Primal Scream періоду альбому "Screamadelica".

9 червня відривні хлопці випустять п’ятий студійник "48:13", а вже 21 червня відсвяткують десятиліття дебютного альбому особливим концертом у рідному Лестері, у тихому сімейному колі, а саме на стадіоні на 35.000 глядачів.

Розчарування від Coldplay

Британський поп-гурт Coldplay продовжує стабільно підкидати новини і вкотре потрапляє у нашу добірку. Цього разу — з розчаровуючим новим синглом "A Sky Full Of Stars". Денсовість і надмірну попсовість, навіть за мірками Coldplay, забезпечив шведський діджей Avicii.

З комерційної точки зору це досі успіх для гурту — у перші ж дні пісня очолила чарти продажів у 68 країнах. Палітурку синглу малювала художниця з Чехії — Міла Фуртсова.

Новий альбом Coldplay "Ghost Stories" вийде 16 травня, але майже всі треки вже доступні в мережі.

Телевізійна проповідь The Black Keys

Фронтмен The Black Keys Ден Ауербах перевтілився у телевізійного пастора в новому кліпі. Режисер — відомий фотограф та син засновника рок-журналу Rolling Stone Тео Веннер.

Новий альбом одного з найбільших рок-гуртів США "Turn Blue" вийде 13 травня.

"Мумий Тролль" передумали розпадатись

Говорив-балакав Ілля Лагутенко про припинення існування гурту "Мумий Тролль", аж раптом за кілька місяців після "останніх концертів" з’явилась нова пісня. Більше того, вихід наступного альбому "Пиратские копии" запланований вже на другу половину 2014 року.

Дебют Banks

Співачка Banks, одна з найбільш обговорюваних молодих артистів, анонсувала дебютний альбом. Туди увійдуть відомі з минулого року треки "Before I Ever Met You", "Warm Water", "Waiting Game", перший офіційний сингл "Brain" і зовсім свіжий трек "Goddess".

Реліз назначено на 9 вересня, але, схоже, інтерес до Banks вщухне значно раніше — забагато часу пішло на "розкачку".

Барабанщик Scorpions у тюрмі

Барабанщик легендарного німецького гурту Scorpions Джеймс Коттак загремів у тюрму міста Дубаї, ОАЕ. Музиканту дали місяць ув’язнення за знаходження в аеропорту в нетверезому стані та образи на адресу пасажирів-мусульман.

51-літній Коттак прямував із Москви у Бахрейн, де гурт мав виступити на Гран-прі "Формули-1", але під час пересадки, як стверджують очевидці, нецензурно ображав оточуючих (начебто затуляв носа при виді пасажирів з Пакістану та Афганістану і стверджував, що не полетить поруч із ними), показував непристойні жести та намагався оголитись.

Коттак визнав, що випив п’ять бокалів вина і був нетверезим, але відкидає обвинувачення в образах. Так чи інакше, барабанщик змушений заплатити штраф 2000 дирхамів (близько 550 доларів США) і відсидіти свій термін, після чого його депортують з країни.

Трохи танців

Наостанок — свіжа робота електронних майстрів зі Швеції Röyksopp і співачки Robyn. Те, чим житимуть європейські клуби найближчі кілька тижнів. А 26 травня Röyksopp і Robyn представлять спільний міні-альбом з п’яти треків.

Сподіваємось, наступний тиждень принесе більше справді цікавої музики. Ну хоч трохи.

Реклама:

Головне сьогодні