У Каннах відкрився 67-й кінофестиваль. Фото

— 15 травня 2014, 10:04

Церемонія відкриття відбулася в Палаці фестивалей, театрі Люм'єр. Стартувала одна із головних подій кіноринку стрічкою "Принцеса Монако" в головній ролі з Ніколь Кідман.

Стрічку показали глядачам після офіційної церемонії відкриття. Всього у фестивалі братимуть участь 18 фільмів. Серед них є роботи Девіда Кроненберга, Майклі Лі, Кена Лоуча та інших.

Тім Рот та Ніколь Кідман

В рамках "Спеціального показу" буде показано фільм і українського режисера - Сергія Лозниці "Майдан". Стрічка розповідає про революційні події на Майдані Незалежності.

Як повідомляє ТСН, фільм Лозниці покажуть наступного тижня, 21 травня. Обіцяють влаштувати правдиву українську вечірку - з салом, і горілкою - цю комбінацію французи останнім часом люблять більше мушлів та вина.

Документальне кіно "Майдан" від Сергія Лозниці про Україну зацікавило і Голівуд, на показ якого неодмінно завітають Софія Коппола, Тім Рот і голова журі цьогорічного каннського фестивалю Джейн Кампійон.

Днями, видання The Guardian опублікувало добірку кінокадрів конкурсних стрічок, та коротко познайомила читачів із кожною із них.

Реклама:

Головне сьогодні