Музичний тиждень: альбом Coldplay, саркастичний Morrissey, нова українська музика та інше

Найцікавіше у світовій і українській музиці за минулі сім днів. Також у випуску: серіал від Foo Fighters, лякливі Korn, міні-фільм The Kooks, слоненя Деймона Албарна, хижий ембріон Нік Кейв, трансвестит Ендрю Гарфілд у кліпі Arcade Fire.

Новий альбом Coldplay

Один з найпопулярніших світових гуртів Coldplay виклав на iTunes свій новий альбом "Ghost Stories". Дев’ять особистих пісень про любов, навіяні, в першу чергу, розставанням вокаліста Кріса Мартіна з дружиною – акторкою Гвінет Пелтроу (11 років разом і двоє дітей).

"Ghost Stories" вийшов камерним та меланхолійним, із своїми красивими і своїми провальними моментами. Почитати і послухати більше можна в рецензії інтернет-журналу Comma.com.ua.

Korn і Soulfly побоялись виступати в Києві

Марафон скасованих концертів продовжують гурти, які, здавалося б, не повинні мати страх. Легендарні важковаговики Korn і Soulfly дослухались до порад посольства США і вирішили об’їхати Україну стороною. Що цікаво, десять (!) запланованих концертів у Росії залишились в силі.

Фото comma.com.ua

Foo Fighters готуються вжарити

Чудова новина для любителів правильного сучасного року. Американці Foo Fighters записують новий альбом, а також планують документальний серіал, присвячений 20-літтю гурту. Стрічка складатиметься з восьми серій, у яких Дейв Грол і компанія відвідають вісім міст, у яких були записані найважливіші пісні FF.

Усе це буде восени, а поки що слухаємо одну з пісень попереднього, надзвичайно потужного альбому "Wasting Light" (2010).

Міні-фільм The Kooks

Новий кліп британців The Kooks вийшов дуже кінематографічним.

Слоненя Деймона Албарна

Деймон Албарн (ідеолог Blur, Gorillaz і автор ще десятка цікавих проектів) присвятив нове відео і пісню юному осиротілому слонику на ім’я Тембо, якого музикант зустрів під час подорожі по Танзанії.

Хижий ембріон Нік Кейв

Важливий австралійський музикант Нік Кейв заспівав дивацьку колискову в образі ембріона для концептуального альбому "The Gay Nineties - Olde Tyme Music". Кавер на пісню 30-річної давнини став частиною музичного оформлення нової експозиції художника Марка Райдена в Лос-Анджелесі.

Після видатного альбому "Push the Sky Away" у складі Nick Cave & The Bad Seeds, Кейву можна пробачити такі дрібні кумедні дивацтва.

Arcade Fire і Гарфілд-трансвестит

Голівудський актор Ендрю Гарфілд ("Нова Людина-Павук", "Соціальна мережа") перевдягається в жіночий одяг у новому кліпі одного з найобговорюваніших гуртів сучасності.

Саркастичний Морріссі

Колоритний англієць Морріссі, чиє музичне надбання вже можна виставляти в музеях, випустив сингл "Мир у всьому світі – не твоє діло". Однойменний альбом вийде посеред літа. Тут усе як завжди – прихильники зрадіють голосу і мелодії, байдужі лишаться байдужими.

Нова українська музика

Наостанок – найцікавіше. Підбірка новинок від молодих українських артистів за цей тиждень. Так звучить Україна сьогодні.

Новий електро-акустичний EP інді-гурту "Гапочка" доступний для безкоштовного скачування. Емоційний вокал і красиві тексти Каті Гапочки, карколомні ритми електронних барабанів та акустичні гітари.

Зірки дискотек Tape Flakes показали відео з концерту в столичному залі Sentrum. Якщо ви любите танцювати під якісну живу електроніку – це для вас. Дебютний альбом Tape Flakes "Out There" вийде зовсім скоро.

Новий кліп електронщика The Maneken. Несподіваний факт: слова пісні писав режисер Чарлі Стедлер, відомий за фільмом "Дохла Риба" з Ґері Олдменом.

Якщо ці вихідні ви проводите у Києві або Львові, радимо відвідати концерт казкового інді-поп гурту з Харкова Pur:Pur. Львів – 17 травня, 21:00, клуб "Культ", 150 грн.. Київ – 18 травня, 18:00, клуб "44", 100 грн.

Реклама:

Головне сьогодні