BAFTA 2014: в Лондоні вручили найпрестижнішу ТВ-премію. Фото

— 19 травня 2014, 11:42

В номінації "Найкращий телевізійний актор" перемогу здобув Шон Харріс за роль у серіалі "Сауткліфф". За сюжетом, у невеличкому містечку Сауткліфф відбувається хвиля жорстоких убивств, які сталися всі в один день.

Про це йдеться на офіційному сайті телепремії.

Шон Харріс

У номінації "Найкраща телевізійна актриса" премію отримала Олівія Колман, яка знялася у серіалі "Вбивство на пляжі". Історія про вбивство 11-річного хлопчика, стосунки та секрети маленького міста.

Олівія Колман

Цей же серіал став переможцем у номінації "Найкращий драматичний серіал". А "Найкращою мелодрамою" стала стрічка "Вулиця коронації".

Кадр із стрічки "Вулиця коронації"

В номінації "Intarnational 2014" премію отримав серіал "Пуститися берега". Найкращою розважальною програмою став серіал "Ант і Дек: готова їжа суботнім вечором", а найкращим документальним серіалом визнали стрічку "Судові убивства".

Нагороди за новинні випуски удостоївся телеканал ITV за найкраще освітлення новин. Журі відзначило його репортажі про убивства двома ісламістами британського військового 22 травня на південному сході Лондона.

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв була заснована 16 квітня 1947 під назвою "Британська академія кіно". Перша премія BAFTA була вручена в 1948 році. Поряд з "Золотим глобусом" BAFTA вважається однією з двох своєрідних "репетицій" перед присудженням премії "Оскар" американської кіноакадемії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні