Музичний тиждень: "Stairway to Heaven" звинувачують у плагіаті, конкурс дизайнерів від Sziget та інше

Також у випуску свіжих музичних новин: іранців арештовують за танці, пригоди "Бегемотів" у Росії, барабанний двобій учасника Red Hot Chili Peppers та голлівудського актора, Pink Floyd зняли кліп в Україні, Мік Джаггер став прадідусем, кінець концертної діяльності Енніо Морріконе, а також нові роботи харків’ян SunSay, електропоп-зірки La Roux та рокерів Pulled Apart By Horses.

"Stairway to Heaven" – плагіат?

На Led Zeppelin подають до суду за крадіжку пісні. Начебто іконічний гітарний вступ "Stairway to Heaven" (1971) поцуплено з інструментальної композиції прогресів-гурту Spirit "Taurus" (1968).

Відомо, що Led Zeppelin і Taurus неодноразово перетинались: у 1968-му Led Zeppelin виступали на розігріві у Spirit у Денвері, а в 1969 гурти відіграли три спільних концерти. Тож майже очевидно, що Роберт Плант та Джиммі Пейдж чули витвір колег. Побачимо, що скаже суд, а поки можете скласти свою думку.

Іранці не танцюють

Шестеро іранців були заарештовані за відео, у якому вони виконують танцювальні рухи з кліпу Фаррелла "Happy". Поведінку трьох жінок і трьох чоловіків у ролику, що став вірусним на YouTube, поліція Тегерану назвала "вульгарною і образливою для громадськості".

Вихідне відео було видалено з YouTube, але пізніше багаторазово додано іншими користувачами. Фаррелл дізнався про випадок і намагався привернути до нього увагу світової громадськості через Facebook.

Наразі всі шестеро іранців знову знаходяться на волі, відбувшись попередженням.

Sziget Festival: конкурс для українських дизайнерів

Один з масштабніших європейських опен-ейрів Sziget у Будапешті та український інтернет-журнал Comma оголосили конкурс для амбіційних дизайнерів, ілюстраторів, художників.

Автор найкращого дизайнеру фірмових футболок фестивалю отримає власний тираж, визнання та тижневий квиток на Sziget Festival з кемпінгом, ще двоє достойних авторів отримають навушники і книгу.

Деталі – за посиланням.

Фото comma.com.ua

Пригоди "Бегемотів" у Росії

Ще одні багатостраждальні герої тижня – польські металісти Behemoth, які мали відіграти тур з 13 концертів по Росії, але встигли дати лише 4 шоу.

У Єкатеринбурзі музикантів заарештували "за відсутність робочої візи", у супроводі озброєних правоохоронців доставили у міграційний іізолятор, після чого оштрафували кожного на 2 тисячі рублів та депортували з країни.

Напевно, після проблем у Росії, попит на Behemoth серед українських фанів металу суттєво зросте. Судячи зі стрічок у соц.мережах, у наших краях вони вже стали героями.

Фото Behemoth @ PPM Fest 2013

Pink Floyd зняли кліп в Україні

Найбільш обговорюване відео тижня – новий кліп Pink Floyd, який зняли у космосі та в закинутому українському місті Прип’ять поблизу Чорнобиля.

Трек "Marooned" увійшов до альбому Pink Floyd "The Division Bell" 1994 року, а нове відео присвячено ювілейному перевиданню до 20-ліття релізу. Новий бокс-сет для найвідданіших прихильників та колекціонерів надійде в продаж у червні.

До нього увійде подвійний вініл з піснями, що пройшли ремастеринг з аналогових архівних записів, червоний вініловий сингл "Take It Back", сингл на прозорому вінілі "High hopes", весь альбом у форматі HD Audio 5.1 Surround Sound та, власне, новий кліп у HD.

Мік Джаггер став прадідусем

21-річна онука Міка Джаггера народила доньку. Таким чином, вокаліст The Rolling Stones став прадіду сем. Усього в музиканта семеро дітей та четверо онуків (і це тільки офіційно;).

Щоправда, за словами близьких, Джаггер ніяк не відреагував на сімейне свято, бо досі переживає через втрату коханої – нагадаємо, модель Л’Рен Скотт, з якою він прожив 13 років, нещодавно покінчила з собою. Тримайся, Мік!

Фото Mick Jagger and Bruce Springsteen

Енніо Морріконе завершив концертну діяльність

Адвокат автора саундтреків до культових фільмів, легендарного італійського композитора Енніо Морріконе повідомив про відміну всіх гастрольних планів майстра за станом здоров’я – 85-річний метр страждає від міжхребцевої грижі.

Хвороба не є серйозною загрозою, але від диригування та подорожей доведеться відмовитись.

Але ніщо не зупинить Морріконе в бажанні писати музику, тож він збирається і далі писати твори для кіно, незважаючи ні на що.

Нові Pulled Aparty by Horses

На контрасті після такої кількості новин він легенд та динозаврів – трохи молодих. Хижі рокери Pulled Apart by Horses із новою бадьорою роботою, що увійде в третій альбом "Blood" – щоправда, чекати реліз доведеться до 1 вересня 2014.

Нова La Roux

Електропоп-зірка La Roux, що вистрілила у 2009 році, але на певний час затихла, намагається повернути позиції з сумною новою піснею, а її другий альбом "Trouble In Paradise" вийде 7 липня.

Новий SunSay

Харківський музикант SunSay злітав на Балі, надихнувся на нові пісні, і тепер презентує трек "Долетим" з майбутнього п’ятого альбому під символічною назвою "V".

Барабанний двобій

Розмови про те, що барабанщик Red Hot Chili Peppers Чед Сміт та голлівудський актор Уілл Феррелл схожі, наче близнюки, ходять давно. Аж ось нарешті вони зустрілись, більше того – зійшлись у барабанному двобої.

Нагадування наостанок

У неділю вибори. Ви знаєте, що робити.

Реклама:

Головне сьогодні