В Одесі відкрився кінофестиваль. Фото

— 12 липня 2014, 15:25

На урочистій церемонії були представлені фільми-учасники конкурсних програм, а також міжнародне журі ювілейного фестивалю.

[L]За статуетки в категоріях "Кращий фільм", "Найкращий режисер" і "Краща акторська робота" цього року боротимуться 12 картин напряму "арт-мейнстрім" з усього світу - Німеччини, Китаю, Грузії, Мексики, США, Румунії, Угорщини, Польщі, Ізраїлю, Росії та України. А за призи національного конкурсу позмагаються 7 повнометражних і 13 короткометражних фільмів у різних жанрах.

Тут і далі фото з офіційного сайту кінофестивалю

В жюрі фестивалю - актриса і режисер Ольга Диховічна; французький актор, кінокритик та заступник головного редактора легендарного журналу "Кайе дю сінема" Жан-Філіп Тессе; ізраїльська актриса Євгенія Додіна; український режисер, переможець ОМКФ-2012, канський лауреат Сергій Лозниця; і глава журі - номінант на премії "Оскар" і "Золотий глобус" британський режисер, актор і сценарист Пітер Веббер.

Під час церемонії, ведучі закликали всіх підтримати українського режисера Олега Сенцова, який зараз перебуває у слідчому ізоляторі в Лефортово за сфабрикованим звинуваченням, і прийти на спеціальний показ його фільму "Гамер", який відбудеться в рамках фестивалю 15 липня.

Ведучі церемонії - Олег Панюта та Сніжана Єгорова

Всі гроші, зібрані від продажу квитків, будуть передані рідним Сенцова на оплату адвоката і допомогу в утриманні двох неповнолітніх дітей.

5-й Одеський кінофестиваль триватиме до 19 липня 2014 року. В його програму, окрім конкурсних картин, гала-прем'єр і спеціальних показів, увійшли українська ретроспектива "Забуті шедеври", добірка документальних фільмів про революцію "Шлях до свободи", майстер-класи та творчі зустрічі в рамках освітнього проекту "Літня кіношкола", заходи Професійної секції і, за традицією, open-air на Потьомкінських сходах і Ланжеронівському узвозі. Володаря Гран-прі - "Золотого Дюка" за кращий фільм Міжнародної конкурсної програми, - як і раніше, визначать глядачі.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні